ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

Suïssa no extradirà Carles Puigdemont

Així ho ha afirmat el portaveu de l'oficina Federal de Justícia de Suïssa, Folco Galli

Carles Puigdemont, a Brussel·les
Imatge de Carles Puigdemont a Brussel·les. | CatalunyaDiari.cat

Suïssa no extradirà Carles Puigdemont segons ha afirmat el portaveu de l'Oficina Federal de Justícia de Suïssa, Folco Galli, en unes declaracions al diari 'Le Temps', on ha dit que l'extradició per «delictes polítics està descartada».

Segons publiquen diversos mitjans, Gali ha assegurat que qualsevol petició que faci l'estat espanyol respecte a Carles Puigdemont, Meritxell Serret o Anna Gabriel serà «examinada amb profunditat», però ha reiterat que l’extradició per un «delicte polític» no té recorregut.  

La petició de la Fiscalia

I és que cal recordar que durant aquest migdia de dijous, 15 de març, la Fiscalia ha demanat al ministeri d'Interior estudiar la possible detenció de Puigdemont en el seu viatge a Suïssa, lloc on l'expresident es traslladarà aquest cap de setmana.

A través d'un escrit emès pel Ministeri Públic en al·lusió a l'esmentat viatge de Carles Puigdemont i Meritxell Serret a Ginebra —on tenien previst acudir al Festival de Cinema dels Drets Humans al costat de l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel—, la Fiscalia ha tornat a activar l'alerta per la intervenció de Carles Puigdemont.  

D'aquesta manera, la Fiscalia demanava anar de la maneta de la Interpol per poder arrestar el líder de Junts per Catalunya. Així doncs, l'Oficina de Cooperació Internacional del Ministeri de l'Interior havia enviat una nota en al·lusió a la col·laboració de la Interpol perquè es duguin a terme les gestions necessàries davant les autoritats suïsses per determinar la viabilitat de la detenció.

Un fet similar al que va ocórrer quan l'expresident va assistir a una trobada a Dinamarca però, aleshores, el jutge Pablo Llarena va optar per desestimar la petició de detenció. 

Esperada troballa amb Anna Gabriel

Un dels fets més noticiables d'aquest viatge de Carles Puigdemont al Festival de Cinema pels Drets Humans és el retrobament entre l'expresident de la Generalitat amb l'excap de files de la CUP, Anna Gabriel. Cal recordar que Gabriel es va traslladar a Ginebra a principis del mes passat en negar-se a declarar davant el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena


Comentaris

envia el comentari