Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, sortint de la presó amb documents a la mà

Els acusats al judici a la Mesa fan una declaració de suport a Carme Forcadell

«Seguim sent el teu equip», han dit els membres de la Mesa parlamentària entre 2015 i 2017

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, sortint de la presó amb documents a la mà
L'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, en una imatge d'arxiu. | cedida

Els acusats en el judici a la Mesa del Parlament de Catalunya  han fet una declaració de suport a l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, després que aquest dijous el Tribunal Suprem li retirés el 100.2, el permís del qual disposaven els presos polítics quan encara no havien obtingut el tercer grau penitenciari.

«Seguim sent el seu equip»

«Seguim sent el seu equip», ha dit l'exvicepresident primer de la Mesa Lluís Corominas, que ha denunciat «aquest canvi de normes enmig de la partida» perquè «sembla que el Tribunal Suprem s'hagi declarat competent per perseguir les vides dels nostres companys». També ha parlat Barrufet, Guinó, Boya i Simó, que ha demanat a la ciutadania «que no calli» a les portes del TSJC, abans d'iniciar la darrera sessió del judici.

«A mi i a tots els presos polítics, perseguits polítics, represaliats polítics, de la Mesa, el Govern, la societat civil, la ciutadania individual, se’ns està aplicant un dret venjatiu, i això es posa en evidència amb aquesta resolució que es va aplicar ahir a la Carme Forcadell», ha denunciat l'exvicepresidenta segona del Parlament de Catalunya, Anna Simó.

Simó ha exposat que estan «orgullosos» d'haver treballat amb Carme Forcadell «colze a colze, un al costat de l’altre, on ningú sobresortia sinó que tots érem un equip i òrgan col·legiat com és la mesa». «Des de la meva posició humil, demano a la ciutadania que no calli tampoc», ha afegit Simó, «perquè quan comencen a vulnerar els teus drets, cap dels drets de ningú estan lliures de ser vulnerats».

«La mala fe, la venjança, l’escarni, són paraules que socialment ja no haurien d'existir, però, si a més vénen de la justícia, la situació esdevé molt precària, i és el que està passant, quan la política es judicialitza el sistema i la situació es torna perversa i és el que estem veient, repressió per totes bandes que no té cap mena d’explicació», ha lamentat l'exsecretària quarta de la Mesa del Parlament  del 2015 al 2017, Ramona Barrufet. Per la seva banda, l'exvicepresident primer del Parlament Lluís Guinó ha demanat «que s'aturi de manera definitiva tota aquesta repressió, no només en el nostre cas, sinó en tots els casos residenciats en altres jutjats i encara pendents de moltes tramitacions».

«Aquest és el tercer judici però en vindran molts més»

L'exdiputada de la CUP Mireia Boya ha dit que «aquest és el tercer judici però en vindran molts més» i «davant aquest acarnissament per part del Tribunal Suprem que no entén ni de lleis ni de legalitats sinó només de venjança, l'única cosa que podem fer és persistir». Boya ha manifestat el suport a Forcadell, Anna Gabriel, Marta Rovira i «tots els independentistes de la societat civil que per diferents causes passaran pels tribunals de l'estat espanyol». «No podem fer cap pas enrere, només persistir en la desobediència», ha reblat.