Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els presos durant la primera vista del judici de l'1-O

El Suprem autoritza el trasllat dels presos a centres penitenciaris catalans

Els presos durant la primera vista del judici de l'1-O
El Suprem autoritza el trasllat dels presos a centres penitenciaris catalans | CatalunyaDiari.cat

 

Els líders independentistes empresonats seran traslladats a centres penitenciaris catalans. Així mateix ho acaba de publicar el '324.cat', que també recull que el lletrat Manuel Marchena considera que no hi ha cap «obstacle» que impedeixi aquesta mesura, tenint en compte que els presos ja no s'han de sotmetre a cap diligència que «exigeixi la seva intervenció personal».

Per aquest motiu, el Suprem ha remès un ofici a Institucions Penitenciàries on dóna llum verda a aquesta mesura, després que el dimarts passat aquest departament que depèn del Ministeri d'Interior informés l'alt tribunal de la petició de les defenses dels presos de tornar a Catalunya, per així estar més a prop de les famílies i advocats.

El Tribunal Suprem ha confirmat que no posarà cap pega i permetrà que tornin a Lledoners, al Bages, l'Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Jordi Cuixart i Joaquim Forn; a Mas d'Enric, al  Tarragonès, Carme Forcadell i a Puig de les Basses,  a l'Alt Empordà, Dolors Bassa. La sala reconeix que actua en «en la línia» del que ja va resoldre anteriorment a l'inici de les sessions orals del judici.

La celebració del judici va fer que tornessin a Madrid

El passat juliol els nou presos van obtenir l'autorització per traslladar-se a Catalunya, després d'ingressar a presons madrilenyes l'octubre i novembre del 2017, coincidint amb la fi de la instrucció i amb Pablo Llarena a favor.  La celebració del judici, però, va obligar que se'ls tornes a portar a Soto del Real i Alcalà-Meco el passat 1 de febrer i per això ara han tornat a sol·licitar el trasllat a Catalunya.

Els primers en entrar en presó preventiva van ser Jordi Sánchez i Jordi Cuixart el 16 d'octubre de 2017 a Soto de Real; Oriol Junqueras i Joaquim Forn van entrar a Estremera el 2 de novembre de 2017, mateix dia en el qual també hi entraven Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva;Carme Forcadell va passar el 9 de novembre de 2017 a presó, va ser posada en llibertat i hi va tornar a ingressar el 23 de març; finalment, Dolors Bassa va entrar-hi dos dies, del 2 al 4 de novembre i va quedar en llibertat fins el 23 de març que van tornar a decretar el seu ingrés.