El Suprem permet a Dolors Bassa sortir de la presó per visitar la seva mare

La Fiscalia va acceptar ahir l'excarceració de l'exconsellera

Dolors Bassa, en arxiu
Dolors Bassa, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

La sala de vacances del Tribunal Suprem ha acordat aquest divendres concedir un permís extraordinari a l'exconsellera Dolors Bassa, empresonada a Puig de les Basses de Figueres, perquè pugui anar demà dissabte a l'hospital a visitar durant dues hores la seva mare, de 87 anys, que s'ha sotmès a una operació de maluc.

Així mateix, la sala relata que a partir d'ara s'hauran d'adoptar «les mesures de seguretat necessàries» durant el trasllat de l'exconsellera a l'hospital. Després que ahir la Fiscalia donés el seu vistiplau a l'excarceració momentània de Dolors Bassa, avui la sala de vacances del Suprem ha optat per prosseguir amb la petició.

Bassa podrà veure a la seva mare a l'hospital

Va ser el passat 22 d'agost quan la defensa de Dolors Bassa, exercida per Mariano Bergés, va presentar aquesta petició per sortir de la presó per visitar a la seva mare a l'Hospital. Es va enviar tant a la Junta de Tractaments de la presó de Puig de les Basses, així com al Tribunal Suprem. Tots dos han aprovat la sol·licitud del permís extraordinari de l'exconsellera, que en finalitzar, haurà de tornar a la presó.

Cal destacar que Bassa va voler fer aquesta petició per estar al costat de la seva mare de 87 anys durant el postoperatori de la intervenció de maluc. Es tracta d'una operació amb certs riscos en fer-se en una persona d'avançada edat, motiu pel qual se li ha concedit ser excarcerada.

Permisos per «malaltia greu» de familiars

Segons el reglament penitenciari, «amb les mesures de seguretat pertinents, permisos de sortida extraordinaris, excepte circumstàncies que ho impedeixen excepcionalment» als presos se'ls hi pot concedir aquest permís en cas d'una «malaltia greu» de familiars propers, i en concret, per a Dolors Bassa, la seva mare de 87 anys.

Després que tant la Fiscalia com el Tribunal Suprem hagin acceptat l'excarceració puntual de Dolors Bassa, l'exconsellera es convertirà en la primera processada en aconseguir un permís per sortir de presó. Recordem que es va demanar per acudir a les sessions del Parlament de Catalunya però van ser denegades.


Comentaris

envia el comentari