TENS TELEGRAM?

☀️ Cada dia la previsió al teu mòbil. Apunta't gratis clicant aquí!

El Suprem cita a declarar l'actual cap dels Mossos, Ferran López

Està citat a declarar el pròxim 26 de febrer juntament amb tres agents més
Imatge d'arxiu de Ferran López, l'actual cap dels Mossos d'Esquadra. | Cedida

 

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha citat a declarar com a testimoni a l'actual cap dels Mossos d'Esquadra, Ferran López Navarro, el pròxim 26 de febrer, i a tres agents més: Joan Carles Molinero, actual número 2 del cos i cap de la comissaria de Coordinació Central, Manel Castellví, exmàxim responsable d'Informació, i Emili Quevedo, cap de la comissaria general tècnica de Planificació de la Seguretat.

 

Així doncs, l'exnúmero dos de Josep Lluís Trapero passarà pels tribunals després que el conseller de l'interior, Joaquim Forn, sol·licités la seva testificació per esclarir els fets de l'1-O. Tanmateix, i a petició de Jordi Cuixart, també estan citats el sergent i l'inspector que van dirigir l'àrea de mediació a la seu de la Conselleria d'Economia quan es van produir els fets del 20 de setembre.

Unes declaracions «radicalment falses»

Joaquim Forn, que es troba en presó provisional des del passat 2 de novembre, va sol·licitar al magistrat que cités al cap dels Mossos i als altres tres alts comandaments perquè creu que els seus testimonis poden servir per demostrar que les declaracions fetes per Pérez de los Cobos —el coronel de la Guàrdia Civil que va coordinar l'operatiu policial del referèndum— al Suprem són «radicalment falses».

 

De fet, de los Cobos també va culpar l'actual cap dels Mossos de l'«insuficient» desplegament de la policia catalana l'1-O. El coronel de la Guàrdia Civil va declarar que Ferran López el va mentir quan li van dir que havien «incrementat el dispositiu» desplegat per «garantir el compliment de l'acte» del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ordenava impedir la consulta. 

 

Tanmateix,Pérez de los Cobos afirma que no va «tenir coneixement del pla d’actuació dels Mossos i de la seva actitud» fins al mateix matí de l'1 d’octubre, el que va provocar, segons el Guàrdia Civil, una «impossible actuació per impedir» el mandat judicial.

 

 

 

Comentaris