ARA MATEIX:

🔴 Continua tallada l'AP-7 a la Jonquera en sentit Barcelona

El Suprem demana traduir el Codi Penal belga per poder acusar Puigdemont de rebel·lió

El jutge del Tribunal Suprem busca qualsevol bretxa legal per poder inculpar el líder de JxCat
Carles Puigdemont, davant la premsa internacional | CatalunyaDiari.cat

 

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha demanat de traduir el Codi Penal belga per buscar qualsevol possibilitat per inculpar Carles Puigdemont per un delicte de rebel·lió i forçar així la seva tornada. I és que el magistrat està buscant qualsevol bretxa legal que li serveixi per poder inculpar, definitivament, el líder de Junts per Catalunya.

 

Segons publica 'El Confidencial', aquesta traducció del document belga permetrà a Llarena sol·licitar, quan arribi el moment processal oportú, reactivar l'euroordre contra Puigdemont. 

Llarena busca una bretxa legal

El rotatiu també diu que el magistrat va ordenar la traducció exacta «amb tota cura i precisió» d'aquells articles del Codi Penal de Bèlgica sensibles per a un futur lliurament del president a l'Estat. 

 

Així doncs, el que pretén el jutge Llarena és raonar la petició de lliurament de Puigdemont partint d'una lectura «atenta» del Codi Penal belga, on traduït estaria reflectit el delicte de rebel·lió. 

 

 

Puigdemont, en el punt de mira

Cal recordar que el passat 2 de novembre, la jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, va dictar l'ordre de crida i cerca «nacional i internacionals» contra Carles Puigdemont. Un mes més tard, exactament el 5 de desembre, el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, va decidir que existia un risc que Bèlgica l'extradís «amb límits», un fet que només permetria que el Puigdemont pogués ser processat per delictes menors i, per tant, va anul·lar l'euroordre. 

 

Des de llavors, i segons apunta el citat mitjà, el magistrat i tot el seu equip judicial i policial no han parat de treballar per intuir totes les escletxes que els dona l'Estat de dret per poder jutjar a l'expresident de la Generalitat. 

 

 

 

 

 

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris