Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Junqueras al judici pel procés

El Suprem denega a Junqueras el permís per recollir l'acta d'eurodiputat

Els magistrats han argumentat que el desplaçament de Junqueras fins a Brussel·les «posaria en un irreversible perill» la fi del procés judicial

Junqueras al judici pel procés
No podrà gaudir d'immunitat parlamentària  | CatalunyaDiari.cat

 

El Tribunal Suprem ha denegat el permís a Oriol Junqueras per sortir de la presó i recollir l'acta d'eurodiputat, tal com demanava la Fiscalia. Així, el pres electe no podrà accedir a la immunitat parlamentària. Els magistrats han argumentat que el desplaçament de Junqueras fins a Brussel·les «posaria en un irreversible perill» la fi del procés judicial. A més, el tribunal ha volgut remarcar que aquesta pèrdua del dret de participació política «no és irreversible», sinó temporal. 

En aquest sentit, s'ha destacat el fet que  és «un ajornament temporal» i que més endavant i segons quina sigui la sentència, «poden desaparèixer els obstacles»  que impedeixen a Junqueras tenir la condició d'eurodiputat. A més, cal remarcar que l'acte de recollida activaria de forma automàtica la immunitat i això afectaria el tribunal a l'hora d'emetre la condemna del judici. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Des del Suprem apunten que la sortida de l'Estat implicaria «pèrdua del control jurisdiccional» i de la presó preventiva que recau sobre l'exvicepresident. A més, han subratllat que la seu del Parlament Europeu està situada a Brussel·les, on viu «el processat en rebel·lia Carles Puigdemont» i on ha establert, segons el Suprem, «la seu de la república catalana a l'exili».

Finalment, el Tribunal ha decidit fer cas a la Fiscalia, qui era contrària a què Junqueras pogués recollir l'acta d'eurodiputat i rebutja així el consell de l'Advocacia de l'Estat de permetre a l'exvicepresident català prendre possessió del càrrec.

Carles Puigdemont
La JEC obliga a Carles Puigdemont i Toni Comín a desplaçar-se a Madrid per acatar la Constitució | CatalunyaDiari.cat

 

Puigdemont i Comín obligats a anar a Madrid

La denegació del Tribunal Suprem perquè Junqueras pugui assistir aquest proper dilluns al Congrés dels Diputats per acatar la Constitució i adquirir la condició plena del càrrec se suma als problemes que ja ha tingut Carles Puigdemont, després que  la JEC l'advertís que l'única forma de prendre possessió del càrrec és anant a Madrid i acatant la constitució. 

També et pot interessar...