Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manuel Marchena serà el president i ponent de la sentència del judici

El Suprem descarta el delicte de rebel·lió i condemnarà els presos per sedició

Els magistrats estan tancant la sentència aquest divendres, la qual serà notificada aquest dilluns 14 d'octubre

Presos
Els polítics independentistes presos coneixeran la sentència aquest dilluns | Catalunya Diari

 

El Tribunal Suprem hauria decidit no aplicar el 'càstig' més dur contra els polítics independentistes jutjats pel procés.  L'alt tribunal hauria descartat, segons fonts judicials citades pel diari 'Ara', una condemna per rebel·lió apostant per dictar sentència pels delictes de sedició i malversació de fons. 

Els principals processats, com l'exvicepresident Junqueras o els exconsellers Rull i Turull, evitarien així una pena que podia arribar als 25 anys. A l'espera que la sentència sigui notificada aquest dilluns 14 d'octubre, tot apunta que no es considera provat que existís «una violència estructural» per aconseguir la independència. 

Confirmen la postura de l'advocacia de l'Estat

Els 7 magistrats estarien finalitzant la redacció de les seves conclusions al llarg d'aquest dijous i divendres, preparant les 12 còpies que han d'enviar a les defenses dels acusats. La postura del tribunal coincideix amb les acusacions dutes a terme per l'advocacia de l'Estat al llarg del judici. L'aposta per un delicte de sedició ve donada perquè es considera que protestes com la del 20-S van tenir «característiques tumultuàries»  per evitar l'aplicació de les lleis. No es veuen els indicis, plantejats per Fiscalia o el jutge instructor Llarena, d'un pla estructurat per aconseguir la independència a través d'actes violents. 

Manuel Marchena serà el president i ponent de la sentència del judici
Manuel Marchena serà el president i ponent de la sentència del judici | ACN

 

Segons recull 'El País', les condemnes seran escalonades segons el gra de participació en els fets de cadascun dels processats. Cal recordar que pel delicte de sedició, les acusacions estatals demanaven fins a 12 anys de presó. A aquesta se li podia afegir de 2 a 4 anys, si finalment es considera que s'ha comès un delicte de malversació de fons. 

També et pot interessar...