rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

El Suprem podria demanar l'extradició de Puigdemont per sedició

Actualment, l'expresident resideix a Berlin
Carles Puigdemont durant la seva entrevista a TV3 | ccma

 

El Suprem podria demanar l'extradició de Carles Puigdemont per sedició, el qual es troba residint a Berlín. Segons han informat diverses fonts, la sala penal del Suprem ha obert, ara, la porta a la possibilitat de dictar una nova petició d'extradició de Puigdemont pel delicte de sedició. 

 

I és que en resposta al recurs que va presentar Jordi Sànchez contra la negativa del jutge Llarena d'anar al primer ple d'investidura, la sala assegura que la violència es va produir i que si no hi hagués hagut una forta presència dels cossos de seguretat tant el 20 de setembre com l'1 d'octubre es podria haver parlat d'una «massacre», tal com publica TV3.

«El que aquí realment succeïa era que després de més de dos anys dedicats a laminar l'ordenament jurídic estatal i autonòmic, i d'oposar-se frontalment al compliment de sentències bàsiques del Tribunal Constitucional, es culminava el procés secessionista dins d'un país de la Unió Europea, amb una democràcia assentada, posant les masses al carrer perquè votessin en un referèndum inconstitucional oposant-se a la força legítima de l'Estat que protegia uns suposats col·legis electorals», diu la resolució del Suprem. 

Alemanya no veu delicte de rebel·lió

I és que cal recordar que la Justícia alemanya deixava Carles Puigdemont en llibertat el passat 5 d'abril, després de descartar que l'expresident del Govern pogués ser acusat per un delicte de rebel·lió. 

 

Així doncs, el jutge d'Schleswig-Holstein esmentava que només tramitaria el delicte de malversació de fons —sobre el qual encara demanen més proves— en considerar que no va haver-hi violència en les actuacions de Puigdemont. D'aquesta manera, l'únic delicte equiparable seria el «d'altra traïció», però hauria de complir el requisit indispensable de la violència. D'altra banda, el jutge no creu que sobre Puigdemont hi hagi un risc de «persecució política».

 

Per aquest motiu, el Tribunal Suprem ha emès aquest dimarts una interlocutòria, on rebat els arguments del tribunal alemany que ha de resoldre l'extradició de Carles Puigdemont, matisant que la violència física no és necessària quan el delicte el comet un Govern. 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris