Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president d'ERC, Oriol Junqueras, al Congrés dels Diutats

El Suprem posposa inhabilitar Oriol Junqueras fins que es resolgui la qüestió sobre la seva immunitat

L'Alt Tribunal no aplicarà per ara la condemna imposada al líder republicà en la sentència del procés

El president d'ERC, Oriol Junqueras, al Congrés dels Diutats
El Tribunal Suprem ha posposat la inhabilitació d'Oriol Junqueras fins que Luxemburg es pronunciï | Cedida

El Tribunal Suprem (TS) ha posposat l'execució de la pena d'inhabilitació que li va imposar a l'expresident Oriol Junqueras a la sentència de l'1-O, fins que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) es pronunciï sobre la qüestió sobre la seva immunitat parlamentària. 

Posposen la inhabilitació de Junqueras

Així ho va acordar la Sala del TS el mateix 14 d'octubre, dia que va sortir a la llum la sentència del procés, juntament amb la condemna de presó dels líders independentistes. Ara, s'ha fet públic aquest acte i en ell es detalla que la inhabilitació d'Oriol Junqueras s'ajorna fins que el TJUE resolgui el recurs de súplica que el líder d'ERC va presentar

Finalment,  l'advocat general de la Unió Europea farà pública el pròxim 12 de novembre la seva decisió sobre la immunitat de Junqueras, tot just després de les eleccions generals. Cal destacar que, gràcies a aquest endarreriment, la seva defensa ha pogut presentar un recurs davant del TS i un altre davant la Junta Electoral en el qual demanen la seva restitució perquè pugui ser candidat a les eleccions del 10-N i la seva llibertat.

També et pot interessar...