El Suprem posposa inhabilitar Oriol Junqueras fins que es resolgui la qüestió sobre la seva immunitat

L'Alt Tribunal no aplicarà per ara la condemna imposada al líder republicà en la sentència del procés
El Tribunal Suprem ha posposat la inhabilitació d'Oriol Junqueras fins que Luxemburg es pronunciï | Cedida

 

El Tribunal Suprem (TS) ha posposat l'execució de la pena d'inhabilitació que li va imposar a l'expresident Oriol Junqueras a la sentència de l'1-O, fins que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) es pronunciï sobre la qüestió sobre la seva immunitat parlamentària. 

 

Posposen la inhabilitació de Junqueras

Així ho va acordar la Sala del TS el mateix 14 d'octubre, dia que va sortir a la llum la sentència del procés, juntament amb la condemna de presó dels líders independentistes. Ara, s'ha fet públic aquest acte i en ell es detalla que la inhabilitació d'Oriol Junqueras s'ajorna fins que el TJUE resolgui el recurs de súplica que el líder d'ERC va presentar

 

Finalment, l'advocat general de la Unió Europea farà pública el pròxim 12 de novembre la seva decisió sobre la immunitat de Junqueras, tot just després de les eleccions generals. Cal destacar que, gràcies a aquest endarreriment, la seva defensa ha pogut presentar un recurs davant del TS i un altre davant la Junta Electoral en el qual demanen la seva restitució perquè pugui ser candidat a les eleccions del 10-N i la seva llibertat.

 

També et pot interessar...

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.cat, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.

Més notícies de la categoria Política