rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El Suprem reclamarà a la Interpol la detenció immediata d'Anna Gabriel

La notícia ha saltat a la llum mentre aquesta és a Ginebra
Anna Gabriel, en un acte públic de la CUP | CatalunyaDiari.cat

 

El jutge Pablo Llarena dictarà una ordre de detenció internacional contra Anna Gabriel, una vegada es confirmi la seva incompareixença davant el Tribunal Suprem. Llarena, de fet, l'ha citat aquest dimecres per ser interrogada com imputada per un delicte de rebel·lió, sedició i malversació.

 

Segons ha avançat 'El Confidencial', la petició d'arrest s'ha dut a terme a través de la Interpol i servirà per localitzar-la i comprovar que, efectivament, es troba a Ginebra. 

 

  

 

 

Un doble arrest: internacional i nacional 

El magistrat Pablo Llarena reclamarà el doble arrest nacional i internacional. El segon dels quals, de fet, és un pur tràmit, ja que a hores d'ara és un fet tàcit que Anna Gabriel es troba a Ginebra, a Suïssa. 

 

Els fets, d'altra banda, es van precipitar ahir mateix després que Gabriel confirmés la seva intenció de no tornar a Espanya. Un dels seus advocats, de fet, l'exdiputat de la CUP, Benet Salellas, va ratificar després la decisió al·legant: «Ha buscat refugi per una persecució política». 

 

 

La localització d'Anna Gabriel, clau 

Comprovar que Gabriel es troba a Suïssa és la clau de volta del cas. Una vegada certificat que aquesta es troba a Ginebra, la seva petició d'extradició vindrà tot seguit.

 

El futur processament, segons el mitjà citat, servirà per demanar el lliurament de forma oficial de Gabriel. En aquest punt, l'euroordre no té massa incidència —Suïssa no forma part de la Unió Europea— i, per tant, no es poden simplificar els tràmits de manera tan assequible com el jutge Pablo Llarena desitjaria. 

 

La jornada de demà, doncs, serà tant clau com la resta de setmana per determinar el futur immediat de l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel. L'ordre d'extradició podria ser dictada dies després de la seva localització oficial i, per la qual cosa, caldrà estar molt atent als esdeveniments. 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris