Susana Díaz acusa Torra de ser un «provocador» que busca «generar el caos»

La presidenta d’Andalusia creu que busca «generar inestabilitat i enfrontament entre els ciutadans»

Susana Díaz en una imatge d'arxiu
Susana Díaz en una imatge d'arxiu | Cedida

La presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, ha acusat el president de la Generalitat, Quim Torra, de ser un «provocador» que només busca «generar el caos» després que aquest hagi afirmat que cal «atacar l'Estat», unes paraules que ha qualificat de «fanfarronada». En una entrevista a Europa Press, Díaz ha defensat l'aplicació del 155 «quan es produeixi una altra actuació fora de la llei o contra la llei» però no «per les fanfarronades que digui el president vicari».

En aquest sentit, la presidenta andalusa ha assegurat que des del moment en què Torra va ser investit ha demostrat ser «un president titella de Carles Puigdemont» i l'ha acusat de «provocar per generar inestabilitat, enfrontament entre els ciutadans i caos» amb la intenció de «buscar el caos i fer fallida la convivència». Això, segons ella, es deu al fet que els independentistes entenen que «com pitjor, millor per a ells», una situació que considera «lamentable».

Un diàleg difícil amb Pedro Sánchez

Pel que fa a la relació entre Catalunya i Espanya, Susana Díaz assegura que Pedro Sánchez «té una voluntat evident de restituir la convivència» però que en el cas de Quim Torra és tot el contrari. «És molt difícil quan el teu interlocutor vol generar caos, enfrontaments, quan usa qualsevol cosa per fer fallida la convivència amb una actitud impròpia d'un president, que ha de facilitar la convivència i aportar solucions» ha dit en referència al president de la Generalitat, a qui acusa de donar «una imatge internacional dolenta per Espanya».

«No està governant per a Catalunya ni per als catalans, busca generar el caos, i totes les seves declaracions i tot el que ha fet va en aquesta línia, a generar caos allà i fer fallida la convivència entre els catalans i el conjunt de tots els espanyols», ha criticat.

Pedro Sánchez i Quim Torra, a La Moncloa
Pedro Sánchez i Quim Torra, a La Moncloa | CatalunyaDiari.cat

Pel que respecta a la polèmica dels llaços grocs, ha defensat que «cal respectar els espais públics per mantenir la convivència» i s'ha preguntat indignada «què és això d'omplir una platja de creus grogues». En aquest sentit, ha afegit, independentment de les ideologies de cadascú, el que li preocupa també és «que s'utilitzin recursos públics per fer propaganda il·legal, en aquest cas contra la Constitució i les lleis». «Ha d'actuar la justícia», ha sentenciat.

Espanya per damunt de tot

Per un altre costat, Susana Díaz ha criticat que s'hagi perdut el sentit d'Estat i ha dit que recuperar-lo és «una de les assignatures pendents que té la política» a Espanya. «Hi ha massa gent a qui li falta sentit d'estat i pensar en Espanya per sobre dels seus interessos. Hi ha molt regateig curt, hi ha molt oportunisme en general i això sempre dificulta les coses», ha opinat.

La culpa, segons ella, seria de la nova generació de polítics: «Potser la nova generació que estem a totes les institucions, la generació més jove, hauria d'haver après una miqueta de la Transició espanyola i d'aquella voluntat d'aconseguir una Espanya millor». «Alguns van al que els interessa a ells, falta pensar en Espanya», ha sentenciat.


Comentaris

envia el comentari