Susana Gracia, la nova directora de la presó de Lledoners

És considerada favorable als postulats independentistes
Centre penitenciari Lledoners
La presó de Lledoners té una nova directora | CatalunyaDiari.cat

 

 

La presó  de Lledoners tindrà nova directora a partir del pròxim 1 de juliol. Susana Gracia, subdirectora de Tractament i coordinadora dels programes de rehabilitació, substituirà Paula Montero, qui ha estat al capdavant del centre penitenciari en els darrers tres anys.

 

Susana Gracia, nova directora 

Alguns mitjans, com ara el ‘El Español’, veuen en el canvi la voluntat de la Generalitat de garantir que els presos polítics estiguin a presó només el temps estrictament necessari. Tanmateix, segons ha informat una font al citat mitjà, a Lledoners han dut el Reglament Penitenciari i el Règim intern «fins al límit» i «difícilment poden fer molt més del que ja han fet» amb el canvi de directores, ja que, consideren que fins ara ja han ofert un tracte de favor als presos des del primer dia, una tesi que sempre han negat des de la Generalitat de Catalunya.

 

Per alguns, la nova directora de Lledoners és una persona propera a l'independentisme, a diferència de la seva subsituta, Paula Montero, que venia d’Alcalá de Henares i tenia un perfil més de tècnica, o una tecnòcrata i que va veure com la presó es convertia en la més famosa de Catalunya. Pels mitjans com 'El Español', l'arribada de Gracia respon al següent pas: el tercer grau dels presos un cop coneguda la sentència.

 

Tot i això, des del Departament de Justícia s'explica que Gracia és llicenciada en Geografia i Història i diplomada en Educació Social, «compta amb una llarga trajectòria en centres penitenciaris» que va iniciar el 1989, i també va ser cap de programes d'educació social a la presó de Quatre Camins entre 2015 i 2017, de manera que el canvi seria purament professional i estaria vinculat a la decisió  d'abandonar el càrrec de l'anterior directora, Paula Montero, que ho volia ser tan sols 2 anys i ja en duia 3.

 

Els presos durant la primera vista del judici de l'1-O
Els presos ja estan novament a Lledoners | CatalunyaDiari.cat  

 

La Generalitat voldria la semillibertat dels presos

Quan el Tribunal Suprem finalment condemni els presos, «l'objectiu de la Generalitat és concedir-los la semillibertat, forçant els límits de la legislació. Com han fet fins ara. I això, independentment de si hi haurà indults o no». Fins a la sentència, «tindran les visites habituals», asseguren algunes fonts consultades. I seria en aquest context que s'entendrien els moviments de canvi en els llocs més rellevants del Departament de Justícia i de la Secretaria de Mesures Penals

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari