Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC i promotora de la iniciativa

La justicia ordena el tancament del cercador d'empreses independentistes de l'ANC

La mesura es produeix arran d'una denúncia de la patronal Foment de Treball

Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC i promotora de la iniciativa
L'ANC impulsa la «primera patronal desacomplexadament independentista» | CatalunyaDiari.cat

El jutjat mercantil número 11 de Barcelona ha decidit  tancar el cercador web d'empreses independentistes que va posar en marxa Assemblea Nacional Catalana (ANC). Aquesta mesura es produeix a petició de la patronal Foment de Treball, que va sol·licitar el tancament d'aquesta aplicació el passat mes de juliol en considerar-la «contrària a la bona fe» i perquè «falseja la lliure competència en el mercat».

Amagoia Serrano Barrientos, titular del jutjat, dicta en la resolució una caució de 50.000 euros a Foment perquè es duguin a terme les mesures de tancament i «el cessament de qualsevol actuació, per qualsevol mitjà, amb transcendència pública que suposi la difusió de la campanya 'Consum Estratègic'».

Foment del Treball, patronal presidida per Josep Sánchez Llibre, va interposar una denúncia a l'Autoritat Catalana de la Competència per conducta anticompetitiva i, al seu torn, va demanar mesures cautelars als jutjats de Barcelona. Segons la patronal, aquest cercador d'empreses augmenta el risc «d'expulsió del mercat de determinats competidors i no sigui possible restaurar la competència».

L'ANC crea la primera patronal independentista

Per la seva banda, Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, anunciava la creació de la «primera patronal desacomplexadament independentista». L'empresari David Fernàndez assegurava que la nova patronal, sota el nom AnemxFeina, volia assolir l'objectiu «d'omplir un forat de representativitat social en l'àmbit empresarial des d'una perspectiva nacional.

També et pot interessar...