Tancament al convent dels Caputxins de Sarrià en solidaritat amb els presos

Ho ha anunciat el mateix president Quim Torra a través de les xarxes socials

Diversos membres del Govern i diputats participaran en un tancament i dejuni emblemàtics al convent dels Caputxins de Sarrià
Diversos membres del Govern i diputats participaran en un tancament i dejuni emblemàtics al convent dels Caputxins de Sarrià | Twitter

Després de saber-se que alguns dels presos catalans faran vaga de fam en protesta per la seva situació, diversos membres del Govern i també alguns diputats de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana han anunciat que participaran en un tancament i dejuni simbòlics de 24 hores de durada, al convent dels Caputxins de Sarrià, a Barcelona.

Es tracta d'un lloc força emblemàtic, ja que es tracta de l'escenari de la coneguda com a 'Caputxinada', ara fa 52 anys, durant la qual centenars d'estudiants, professors i intel·lectuals van desafiar Franco i van protagonitzar un tancament per protestar contra el seu règim. En aquell cas, tot va acabar amb un assalt de la policia franquista al convent, però els fets van quedar plasmats a la memòria col·lectiva com una de les accions més importants de la lluita antifranquista. 

Quim Torra promociona l'acció de protesta

A través del seu perfil oficial de Twitter, el president Quim Torra ha compartit algunes informacions sobre la protesta. En concret, l'objectiu és solidaritzar-se amb «els presos polítics i exiliats», i fer d'«altaveu dels quatre presos en vaga de fam». Al mateix temps, l'acció vol demostrar el «rebuig a la Constitució Espanyola» que, asseguren, «empresona idees i persones». 

Els interessats a sumar-se a aquesta acció de protesta podran dirigir-se al convent dels Caputxins, situat al carrer del cardenal Vives i Tutó de Barcelona demà dijous, 6 de desembre, dia de la Constitució, abans de les nou del matí. El tancament tindrà una durada de 24 hores, i és que les portes del convent no s'obriran fins l'endemà, el divendres 7 de desembre a les 09.00 hores. 

Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull van iniciar una vaga de fam a la presó
Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull van iniciar una vaga de fam a la presó | Efe

 

La vaga de fam va començar el passat dissabte, després que Jordi Sànchez i Jordi Turull fessin públic, des de la presó de Lledoners, que havien pres aquesta decisió per protestar contra la seva situació. Posteriorment, el passat 3 de desembre altres dos líders independentistes, Josep Rull i Joaquim Forn, també es van sumar a la protesta. 


Comentaris

envia el comentari