Joan Tardà diu que els republicans no renunciaran «en qualsevol cas» al diàleg

El portaveu d’ERC al Congrés afirma que cal «evitar el parany» de convertir el procés català en un «problema d’ordre públic»

Joan Tardà, davant de l'Audiència Nacional a Madrid
Joan Tardà, davant de l'Audiència Nacional a Madrid | CatalunyaDiari.cat

Joan Tardà, portaveu d’ERC al Congrés, ha volgut deixar clar que els republicans no tenen la intenció de renunciar, «en qualsevol cas» a dialogar amb l’Estat. Així ho ha dit aquest diumenge en el tradicional dinar que celebrava el seu partit a Mallorca com a prèvia de la manifestació per celebrar la diada de l’illa.

Tardà apel·la a la negociació

El d’Esquerra ha assegurat també que, en aquests moments, s’ha de lluitar per «evitar el parany» de convertir el procés català en un «problema d’ordre públic» tenint en compte, segons les seves paraules, que ara mateix es tracta d’una cosa «cívica, pacífica i democràtica».

És precisament per aquest motiu que considera necessari arribar a «aconseguir un escenari de diàleg i de negociació» amb el govern espanyol. Tot i això, Tardà ha deixat també clar que caldrà plantejar-se altres escenaris en cas que la via del diàleg no porti a cap solució.

Joan Tardà, al Congrés dels Diputats
Joan Tardà, al Congrés dels Diputats | CatalunyaDiari.cat

 

En aquesta línia, ha dit, caldrà eixamplar el moviment sobiranista per poder tenir «millors condicions per plantejar nous escenaris si la via del diàleg no funciona». Així ha fet referència al referèndum de l’1-O com un gran exercici de «desobediència cívica i pacífica».

Quim Torra demana un diàleg «creïble, sincer i valent» 

Quim Torra ha reclamat a l'Estat un diàleg «creïble, sincer i valent»
Quim Torra ha reclamat a l'Estat un diàleg «creïble, sincer i valent» | Twitter / @govern

 

En la mateixa línia, però en aquest cas en el discurs de Cap d’Any del president de la Generalitat, Quim Torra ha parlat també de negociació i diàleg de l’independentisme amb l’Estat espanyol demanant que «la generositat torni a ser el vehicle de la nostra expressió col·lectiva».

Torra ha fet referencia a buscar un diàleg «creïble, sincer i valent» amb l’objectiu de trobar una solució «democràtica i política» al conflicte. «No deixarem d'insistir en el diàleg, la negociació i la necessària mediació internacional», ha afirmat Torra deixant clar que considera que el 2019 ha de servir per a realitzar el mandat democràtic de llibertat.


Comentaris

envia el comentari