Ja hi ha data definitiva per iniciar la taula de diàleg: 26 de febrer

Ho han anunciat aquest dijous al matí els dos governs

Reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez el 6 de febrer de 2020 al Palau de la Generalitat.
Quim Torra i Pedro Sánchez, reunits el 6 de febrer al Palau de la Generalitat. | Europa Press

El govern espanyol ha acceptat celebrar la primera reunió de la taula de diàleg amb la Generalitat dimecres que ve, 26 de febrer, una de les dates proposades pel president de la Generalitat, Quim Torra. En una carta, el president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, respon la missiva d'aquest matí de Torra i diu que veu «perfecte» poder constituir la taula de diàleg dimecres que ve a la tarda al Palau de la Moncloa, a Madrid.

24 hores de desacord sobre la data de la taula de diàleg

«Tots sabem que és necessari el diàleg i aquesta ha de ser la legislatura que ho promogui. Aquest és l'esperit que volem transmetre a aquesta taula en la qual tantes esperances tenen dipositades tots els ciutadans», diu Sánchez a la carta, en la qual no entra a parlar sobre els continguts que ha traslladat Torra.

El president de la Generalitat havia proposat a la seva carta cinc dates alternatives al dilluns 24 de febrer, la que havia proposat Moncloa, i avança que la delegació catalana vol tractar l'exercici del dret a l'autodeterminació i la fi de la repressió.

El ministre Castells, també a la taula

Aquest mateix dijous, 20 de febrer, el president del grup parlamentari d'Unides Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha confirmat que el ministre d'Universitats, Manuel Castells, formarà part de la taula de diàleg amb el Govern. El seu nom se suma als ja confirmats de Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Salvador Illa. Per part de la Generalitat, a banda de Torra, no s'ha revelat cap altre nom, si bé es dona per feta la presència del vicepresident del govern, Pere Aragonès.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari