URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

El TC anul·la la reprovació a Felip VI per part del Parlament

A més, demanaven l'abolició de la monarquia
L'alt tribunal ha declarat inconstitucionals dos articles de la resolució | Catalunya Diari

 

El Tribunal Constitucional ha anul·lat la reprovació del Parlament a Felip VI i la seva petició d'abolició de la monarquia. L'alt tribunal ha declarat inconstitucionals dos articles de la resolució que la cambra va aprovar l'11 d'octubre del 2018, segons han confirmat fonts coneixedores del cas.

 


  • T'ha interessat aquesta notícia? T'enviem últimes hores com aquesta de forma totalment gratuïta al teu mòbil. Clica aquí per rebre-les.

 

 

En concret, el TC anul·la l'apartat ‘c’, que rebutjava i condemnava el posicionament del rei, «la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials l'1 d'octubre del 2017». També troba inconstitucional l'últim apartat, el 'd', que «referma el compromís amb els valors republicans i aposta per l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia».

 

El Constitucional dona la raó a Pedro Sánchez

Així, el president en funcions de l’Estat Espanyol, Pedro Sánchez, no va fer cas a l’informe desfavorable del Consell d’Estat i va recórrer la reprovació del Parlament de Catalunya envers el rei Felip VI. Finalment, el TC ha donat la raó a Pedro Sánchez i ha declarat inconstitucional la proposta del Parlament, que va comptar amb els vots a favor de JxCat, ERC i els comuns.

 

 

També et pot interessar...