El Constitucional torna a assenyalar directament cap a Torrent i la Mesa del Parlament

La raó és haver admès a tràmit una moció, el passat 12 de novembre, que reivindicava el dret a l'autodeterminació

El president del Parlament, Roger Torrent, durant una reunió de la mesa de la cambra.
El president del Parlament, Roger Torrent, durant una reunió de la mesa de la cambra. | ACN

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha tornat a adoptar per unanimitat una resolució en la qual insta la Fiscalia a exigir la responsabilitat penal que pugui correspondre al president de Parlament de CatalunyaRoger Torrent (ERC), al vicepresident primer de la Mesa Josep Costa (JxCat), al ecretari primer Eusebi Campdepadrós (JxCat) i qui era la secretària quarta, Adriana Delgado (ERC), per incomplir el mandat d'aquest òrgan en tramitar, el passat 12 de novembre, una moció en què s'insistia en la voluntat d'exercir el dret d'autodeterminació.

Es tractava d'una iniciativa presentada pel grup parlamentari de la CUP, que a l'apartat 1 expressava concretament la voluntat de Parlament d'exercir de forma concreta l'autodeterminació i de respectar la voluntat de el poble català. Segons diu l'acta del TC, el ponent ha estat el magistrat Andrés Ollero, que explica que «amb aquesta decisió, el Parlament va tornar a vulnerar l'ordre constitucional i estatutari».

El TC va intentar evitar que la moció arribés al ple

Es dóna la circumstància que el passat 12 de novembre, el mateix TC va avançar l'hora de celebració del seu ple per actuar davant de la intenció de Parlament d'aprovar la moció de la CUP, tot i que des de l'òrgan parlamentari ja es va dir en aquell moment que aquesta decisió no havia arribat a temps d'evitar la votació.

La mateixa fiscal general de l'Estat en aquell moment, María José Segarra, va ordenar aquest dia a la Fiscalia catalana obrir diligències d'investigació pel que havia passat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari