El TC denega la llibertat de Jordi Sánchez

El ple s'ha celebrat aquest dimecres 7 de març

Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu
Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu.   | Cedida

El Tribunal Constitucional (TC) ha negat la llibertat a Jordi Sánchez. L'òrgan constitucional ha advocat al ple que celebra aquest dimecres, 7 de març, la petició del candidat a la Presidència, Jordi Sánchez, perquè es reconsideri deixar en suspens la mesura de presó que va dictar contra ell la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela el passat 16 d'octubre.

En l’escrit que el nou candidat a la Presidència de la Generalitat va remetre aquest passat dimarts, 6 de març, al Tribunal Constitucional, es sol·licitava que en atenció a aquesta nova circumstància es reconsiderés la possibilitat de suspendre la mesura acordada per la jutge Lamela, i que es fes abans del ple d’investidura al Parlament per dilluns 12 de març.

Vulneració de diversos drets

En el seu recurs, Sánchez també denunciava que l'ingrés a presó va causar vulneració de diversos dels seus drets, entre ells el de participació política en les eleccions del passat 21 de desembre. No obstant això, l'activista va sortir escollit diputat com a número dos de la llista de Carles Puigdemont. 

Tanmateix, argumenta que hi ha vulneració del seu dret a un jutge ordinari per haver assumit l'Audiència Nacional el cas, la qual cosa denuncia com una vulneració clara de la normativa processal per falta de competència d'aquest òrgan per jutjar suposats delictes de sedició i rebel·lió. 

Finalment, en l'escrit argumentava una altra vulneració de garanties processals pel fet que la magistrada Carmen Lamela no fonamentés degudament els motius per a l'ingrés de Sánchez a la presó de Soto del Real, on segueix el passat 16 d'octubre, assenyalant que es van esgrimir motius no al·legats pel fiscal en la declaració, com el risc de fugida o destrucció de proves.

Suport a la investidura de Sánchez

Cal recordar que aquest dilluns, 5 de març, Esquerra Republicana de Catalunya ha afirmat que donarà suport a la investidura de Sánchez. La número 2 de la formació republicana, Marta Rovira, deia que «li hem comunicat al president del Parlament, Roger Torrent, que tenim un preacord amb Junts per Catalunya i que donem suport al candidat Jordi  Sánchez». 


Comentaris

envia el comentari