VÍDEO EN DIRECTE

Caos, càrregues i màxima tensió a Barcelona

ÚLTIMA HORA

Els Mossos ja fan servir el canó d'aigua

El TC té previst paralitzar la investidura telemàtica de Puigdemont

S’admetran a tràmit els recursos del govern espanyol
Carles Puigdemont, davant la premsa internacional | CatalunyaDiari.cat

 

El Tribunal Constitucional admetrà a tràmit els recursos del govern de Mariano Rajoy contra la investidura telemàtica de Carles Puigdemont, com a president en funcions. Segons ha relatat 'La Razón', si l'alt tribunal del TC decideix admetre-ho a tràmit, la investidura del gironí per via telemàtica quedarà suspès —tot i que de manera cautelar— el ple de la investidura telemàtica. Seguirà ampliació. 

Quedaria sense efecte, doncs, l'ajornament 'sine die' del ple d'investidura que va ajornar Roger Torrent fa just dues setmanes. Puigdemont, d'aquesta manera, es quedaria pràcticament sense alternatives davant la impossibilitat de tornar a ser president. 

 

Si torna a Catalunya, de fet, s'exposa a la detenció dels cossos policials espanyols i si no ho fa —i l'alt tribunal admet a tràmit la paralització de la investidura— haurà d'esperar des de Brussel·les noves informacions relatives al seu futur. 

 

Què farà el Constitucional?

El Tribunal Constitucional ho admetrà sempre que l'executiu espanyol se cenyeixi a l'article 162 de la Constitució espanyola. De fet, segons explica el mitjà citat anteriorment, és aquesta peça de la Constitució la que permet admetre-ho a tràmit amb tota seguretat.

 

 

Tot i que encara s'han d'estudiar les al·legacions presentades ahir per Roger Torrent, com a màxim responsable del Parlament de Catalunya, la decisió del TC sembla força directe i conclusiva.

 

De fet, fa uns dies, els membres de la cambra espanyola ja van considerar «imprescindible» que el candidat a la Presidència acudeixi al Parlament. Quelcom que exposaria a Puigdemont fins a límits insospitats i que, d'altra banda, acabaria provocant 'de facto' la seva immediata detenció.

 

Cinc mesos de suspensió del debat d'investiudura

L'alt tribunal compta amb un termini màxim de cinc mesos per decidir què fa amb la investidura a distància de Puigdemont. Així, serien un total de 5 mesos el termini que quedaria suspès el debat d'investidura.

 

El següent pas del Tribunal Constitucional, de fet, és trobar la unanimitat. De fet, segons explica 'El Nacional', el magistrat català d'orientació progressista Juan Antonio Xiol s'hauria posicionat en un primer moment en contra d'admetre el recurs del govern espanyol. 

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris