YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Tribunal Constitucional suspèn la reforma de la llei de Presidència

Així ho ha comunicat aquest dimecres 9 de maig

Carles Puigdemont durant la seva entrevista a TV3
Carles Puigdemont durant la seva entrevista a TV3.   | CCMA

El ple del Tribunal Constitucional ha suspès aquest dimecres, 9 de maig, la reforma de la llei de Presidència que permetia la investidura a distància del líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont.

El tribunal ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol contra la reforma de la llei pel Parlament de Catalunya. Això l'ha deixat automàticament suspesa per un període de cinc mesos —prorrogables— fins que el tribunal resolgui sobre el fons de la qüestió, però impedeix usar ja aquesta llei, segons ha informat 'El Nacional'. 

Una modificació legal que «alterava les regles del joc»

El recurs presentat pel govern espanyol entenia que els preceptes que emparen la investidura no presencial resultaven clarament inconstitucionals i advertien que aquesta modificació legal «altera les regles del joc de la vida parlamentària en un moment essencial» i «de forma arbitrària» per tal d'aplicar-se a «un cas específic», fent referència al líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont. 

El govern de Mariano Rajoy també sol·licitava en l'escrit la notificació personal al president del Parlament, Roger Torrent, i als altres membres de la Mesa i que se'ls adverteixi del seu «deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada». I és que, tal com ja havia exposat el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, en cas contrari, la Mesa i el president de la institució podrien incórrer en «delicte de desobediència». 

Tanmateix, en el recurs es demanava que se'ls comminés a abstenir-se d'«iniciar, tramitar, informar o dictar, en l'àmbit de les respectives competències, acord o cap actuació amb vista a l'execució de les previsions contingudes en els preceptes impugnats, advertint de la nul·litat radical de tals actuacions que realitzin i de les eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en què poguessin incórrer en cas de no complir aquest requeriment».


Comentaris

envia el comentari