rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Arrimadas serà la portaveu de Ciutadans al Congrés

El TC suspèn la moció independentista aprovada al Parlament

El govern de Sánchez va evitar tirar endavant el recurs amb requeriments personals
El Tribunal Constitucional, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

El Tribunal Constitucional ha suspès aquest migdia la moció rupturista aprovada al Parlament, per la qual el sector sobiranista ratificava l’objectiu de mantenir la independència com a pal de paller.

 

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ja va comentar a principis de la setmana passada que presentarien un recurs d’anul·lació de la moció. Tot i això, el govern de Sánchez va evitar tirar endavant el recurs amb requeriments personals. 

Una suspensió sense efectes personals 

El Tribunal Constitucional ha admès avui a tràmit un recurs que ja va relatar que presentarien Isabel Celaá. La portaveu del govern espanyol va explicar que aquest es portaria al TC per anul·lar la ratificació que el Parlament de Catalunya va fer del 9-N però, en aquesta ocasió, sense requeriments personals contra aquells que la van tirar endavant.

 

Quim Torra, al Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

La moció, que va ser proposada per la CUP i recolzada per Esquerra Republicana i Junts per Catalunya al Parlament, es veia com la darrera temptativa rupturista per part de Catalunya. 

 

El passat 5 de juliol, doncs, Junts per Catalunya, ERC i la CUP van aprovar una declaració de ruptura del 9-N, en considerar que així reiteraven la «ferma voluntat de dur a terme les actuacions necessàries previstes i aprovades per aquest Parlament, per assolir i culminar democràticament la independència de Catalunya».

La defensa aferrissada de Quim Torra

Després de la moció proposada per la CUP, el president de la Generalitat, Quim Torra, no es va estar de res per comentar l'anhel independentista que sempre ha defensat la seva formació, braç a braç amb ERC i la CUP.

 

 

«Sempre hem defensat que la independència de Catalunya ha de ser un projecte compartit. Gràcies a tots els partits republicans», va comentar Quim Torra al fil de la moció. Ara, doncs, aquesta queda sense efecte, tot i que —a diferència de la manera de procedir del govern de Mariano Rajoy— el recurs presentat pel govern no inclou advertiments sobre possible comissió de delictes ni sobre els efectes d'una possible desobediència. 

Comentaris