URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

El TC suspendrà avui i sense requeriments personals la moció aprovada al Parlament

El govern de Pedro Sánchez ja va presentar un recurs d'anul·lació a la moció però creuen que la 'guerra' personal és innecessària

El Tribunal Constitucional, en una imatge d'arxiu
El Tribunal Constitucional, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

El Tribunal Constitucional actuarà avui ‘de facto’ i suspendrà la moció aprovada al Parlament, per la qual el sector sobiranista ratificava l’objectiu de mantenir la independència com a pal de paller. La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ja va comentar a principis de la setmana passada que presentarien un recurs d’anul·lació de la moció.

La novetat de tot plegat i també el més cridaner, així mateix, és que el govern de Sánchez va evitar demanar la suspensió amb requeriments personals en el darrer recurs que va presentar. Quelcom que impedeix, doncs, que la causa pugui transcendir a efectes personals de tots aquells que la van tirar endavant.

Pedro Sánchez descarta la ‘guerra’ personal

Si bé és cert que el govern segueix negant la màxima que proposa el Parlament de Catalunya, també ho és que —a diferència de les pràctiques emprades pel govern de Rajoy— en aquesta ocasió l’executiu socialista descarta els greuges personals.

Segons avança ‘La Vanguardia’, Pedro Sánchez creu fermament que la disputa no va per aquest sentit i veu els moviments personals com quelcom innecessari.

Pedro Sánchez, a La Moncloa
Pedro Sánchez, a La Moncloa | CatalunyaDiari.cat

 

Suspensió de la darrera temptativa sobiranista al Parlament

Junts per Catalunya, ERC i la CUP van aprovar el 5 de juliol, una declaració de ruptura del 9-N, en considerar que així reiteraven la «ferma voluntat de dur a terme les actuacions necessàries previstes i aprovades per aquest Parlament, per assolir i culminar democràticament la independència de Catalunya».

La moció aprovada pel Parlament català feia èmfasi el «els objectius polítics» que conté la resolució i que eren, segons la cambra, «legitimats pels resultats del referèndum de l'1-O i del 21-D».

«Sempre hem defensat que la independència de Catalunya ha de ser un projecte compartit. Gràcies a tots els partits republicans», va comentar Quim Torra, sobre la moció.


Comentaris

envia el comentari