Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdi guapo

El TEDH rebutja la demanda ciutadana contra l’aplicació del 155

La negativa del Tribunal Europeu se suma al no inicial que va donar el Constitucional

TEDH
El TEDH rebutja la demanda ciutadana contra l’aplicació del 155 | CatalunyaDiari.com

 

El Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) ha inadmès la demanda que 83 persones —la majoria d’elles, de Ponent— van presentar contra la decisió adoptada pel Senat en data 27 d'octubre de 2017 que donava el vist-i-plau perquè el govern espanyol pogués aplicar l'article 155 a Catalunya.

El no del TEDH se suma al del Constitucional

La decisió judicial no entra en el fons de la qüestió i rebutja la demanda per motius de caràcter formal, segons ha explicat l'associació Advocacia per la Democràcia a Lleida.

Estrasburg entén que no tenen legitimitat per engegar aquest procés, ja que són els càrrecs electes i no els electors els únics que poden mostrar el seu desacord per una decisió del Senat com la d'aplicar el 155 a Catalunya. El no del TEDH se suma al no inicial del Tribunal Constitucional.

S’havia de restablir l’ordre constitucional a Catalunya

Puigdi guapo
El Constitucional va avalar per unanimitat l'aplicació del 155 | CatalunyaDiari.com

 

En aquest sentit, cal recordar que unes setmanes enrere —concretament, el passat 5 de juliol—, el TC va avalar per unanimitat l’aplicació de l’article 155 a la Generalitat, en considerar que s’havia de restablir l’ordre constitucional a Catalunya.

També et pot interessar...