Màxima tensió i fortes recriminacions entre els acampats de plaça Universitat i Sanitaris per la República

Els acampats recriminen que el col·lectiu sabia amb antelació quan començaria el desallotjament i no van avisar
Manifestants independentistes amb una estelada a plaça Universitat
Els manifestants denuncien que Sanitaris X la República coneixia la data i hora del desallotjament | CatalunyaDiari

 

Ja fa uns dies que la Guàrdia Urbana de Barcelona va desallotjar les tendes de plaça Universitat on centenars de manifestants començaven una protesta arran la sentència de l'1-O. El desallotjament va ser imminent i sense previ avís. Ara, però, els acampats assenyalen a Sanitaris x la República i els acusen de saber la data i hora exacta de l'operació policial per desallotjar la plaça.

 

Les acusacions començaven ahir mentre els CDR del Barcelonès es manifestaven davant la caserna de la Guàrdia Civil de Gràcia i recorrien el centre de Barcelona. Membres del col·lectiu Street Medics van acusar Sanitaris x la República de saber els detalls del desallotjament i no fer res al respecte.

 

Es trobaven allà minuts abans del desallotjament

La seva acusació es basa en el fet que, segons els acampats, membres de Sanitaris x la República es trobaven a plaça Universitat minuts abans que comencés el desallotjament. «És molt estrany que estiguéssiu allà», ha desconfiat un membre de Street Medics, JM, als Sanitaris que seguien la protesta d'ahir a Barcelona.

 

Màrius Pallarés, el president de Sanitaris x la República, s'ha justificat explicant que un dels membres de l'associació viu «a tocar» de la plaça en qüestió i que es van assabentar de la intenció de la policia minuts abans que succeís, però van poder arribar a temps. «Quan vaig veure la informació em vaig vestir i vaig anar ràpidament cap a la plaça», explica Pallarés al mitjà 'TOT Barcelona'.

Membres de Sanitaris x la República (esquerra) i Street Medics (dreta) conversen
Membres de Sanitaris x la República i Street Medics conversant a la manifestació d'ahir a Barcelona | Cedida

Tensió entre els col·lectius 

Membres de Street Medics van conversar amb Sanitaris x la República durant la manifestació d'ahir, però la conversa va derivar a vegades en crits i tensió per part d'ambdues parts. Un altre membre dels acampats també va sospitar de la seva rapidesa: «És molt estrany que estiguessin abans que la policia arribés».

 

Des de Street Medics també recorden que l'altre col·lectiu no va acampar amb ells. Pallarés, per la seva part, es justifica dient que sí que han estat presents «en moltes ocasions» amb sanitaris per actuar immediatament en cas de desallotjament. Sobre el no acampar amb Street Medics, el president també ha volgut recordar que ells són una associació i que, en cas de tallar el trànsit, podrien haver estat multats com a associació i no com individuals.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari