Teresa Cunillera serà la nova delegada del govern espanyol a Catalunya

La decisió s'ha fet oficial aquesta tarda

Teresa Cunillera, en una imatge d'arxiu
Teresa Cunillera, en una imatge d'arxiu | PSC

Teresa Cunillera serà la nova delegada del govern espanyol a Catalunya i serà, per tant, el relleu d’Enric Millo a la Delegació. La històrica diputada socialista, doncs, serà designada demà mateix al seu nou càrrec.

Enric Millo, qui la setmana passada va ser titllat de «majordom del 155» per Albert Batet, ha estat al centre de les crítiques des del passat mes d'octubre per representar l'executiu de Rajoy a Catalunya. La moció presentada per Sánchez, però, ha acabat resultant definitiva perquè Cunillera acabi ocupant el càrrec de Millo. 

La dilatada trajectòria política de Cunillera

La nova delegada del govern espanyol a Catalunya presenta un extens i dilatat currículum. Sempre lligada al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), l'any 1982 Cunillera va entrar com a diputada al Congrés de Diputats.

El 1986, però, la nova delegada a Catalunya va optar per fer un recés abandonant l'escó a la cambra estatal per ser directora general de la presidència del govern. Finalment, l'any 1996 aquesta va tornar a un congrés que no va abandonar fins a l'any 2015. 

Cunillera, molt pròxima a Miquel Iceta, va ser formar part dels que van incentivar el no a la investidura de Mariano Rajoy. Quelcom que, de fet, li comportaria una multa al PSC per trencar la disciplina de vot.

La successora d'Enric Millo

Enric Millo va deixar de ser del delegat del govern espanyol a Catalunya, tan bon punt va ser aprovada la moció de censura a Rajoy. Millo, que havia entrat al càrrec el 21 de novembre de 2016 sent el relleu de María de los Llantos de Luna, va ser membre també de Convergència i Unió.

Imatge d'arxiu d'Enric Millo.
Imatge d'arxiu d'Enric Millo. | CatalunyaDiari.cat

Enric Millo, així mateix, ha estat diputat al Parlament de Catalunya des del 30 novembre 1995 al 21 novembre 2016.


Comentaris

envia el comentari