La delegada del govern espanyol, a favor d'indultar els polítics empresonats

La delegada del govern espanyol a Catalunya ha afirmat que primer ha d'haver-hi una sentència ferma i que després els empresonats «l'han de demanar»

Imatge d'arxiu de Teresa Cunillera
Imatge d'arxiu de Teresa Cunillera | Cedida

Teresa Cunillera, delegada del govern espanyol a Catalunya, s’ha mostrat favorable a concedir l'indult als polítics independentistes empresonats si finalment són condemnats. En una entrevista en ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, ha afirmat que un cop la sentència sigui ferma «si es demana l'indult, jo en sóc partidària, clar. Però l'han de demanar».

Cunillera ha volgut valorar també els correus on diversos jutges insulten els líders sobiranistes. La delegada ha dit que són «desafortunats» i que «no m’han agradat» però que «no posen en qüestió la tasca judicial». Ha destacat també com l’arribada al poder de Sánchez ha creat un «ambient diferent per negociar».  

Una atmosfera «molt més tranquil·la i sense imposicions» 

La socialista ha destacat l’atmosfera «molt més tranquil·la i sense imposicions» que existeix d’ençà que Pedro Sánchez ocupa la Moncloa. Ha insistit també que qualsevol diàleg s’ha de realitzar dins del marc de la Constitució. «La Generalitat posa unes demandes que sap que no contempla la Constitució i que, per tant, són impossibles d'encabir», ha comentat Teresa Cunillera.

La voluntat del govern socialista continua sent, segons Cunillera, fer «una reforma de la Constitució i un aprofundiment de l'autogovern de Catalunya». Ha afegit que el Govern sap que «aquest és el camí» i ha exigit a l’executiu encapçalat per Quim Torra que «no infringeixi la llei».  

Imatge d'Inés Arrimadas durant la campanya del 21-D
Imatge d'arxiu de la líder de C's d'Inés Arrimadas  | Cedida

Arrimadas contra l'indult

Inés Arrimadas ha criticat durament les declaracions a favor de l'indult de la delegada del govern de Sánchez. La líder de Ciutadans a Catalunya ha afirmat que en el seu partit ho tenen molt clar: «Ni aforaments ni indults a polítics que han donat un cop d'Estat, ni tampoc pactes amb nacionalistes»

Arrimadas s'ha mostrat contrària a indultar «els polítics que es van gastar diners destinats a polítiques socials per fer un referèndum il·legal» i que «han trencat la convivència», a més d'haver causat la fugida de més de 4.000 empreses de Catalunya. Finalment, ha definit aquest possible indult com un «nou pagament de la hipoteca» que Sánchez va signar quan va accedir al poder amb els vots dels nacionalistes.


Comentaris

envia el comentari