Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola, en una imatge d'arxiu

Un testimoni protegit apunta que els Pujol tenen 100 MEUR a Nova Zelanda

El beneficiari del fons seria en aquest cas Jordi Pujol Ferrusola

Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola, en una imatge d'arxiu
Una nova informació torna a tacar la imatge de la família Pujol Ferrusola. | cedida

Segons relata aquest divendres el digital 'Voz Pópuli', un testimoni protegit ha explicat a l'Audiència Nacional  d'un nou compte no declarat a l'estranger de la família Pujol Ferrusola: es tracta d'un fons amb més de 100 milions d'euros que estaria dipositat a Nova Zelanda, segons aquest testimoni. En concret, en l'últim extracte que va poder treure el testimoni protegit, hi havia 179,5 milions a l'esmentat compte, que tindria com a principal beneficiari Jordi Pujol Ferrusola.

Una confessió propera a la família

Qui fa la confessió és un empresari andorrà que es troba empresonat al Centre Penitenciari de Can Brians II, a la localitat de Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat, després de ser condemnat per nou delictes d'estafa. La seva declaració, amb la identitat protegida, a l'Audiència Nacional, es va produir de manera secreta el passat mes de desembre i va ser a voluntat del mateix empresari.

Segons aquesta declaració que publica 'Voz Pópuli', la font confessora és ben directa: el mateix empresari era qui controlava l'entramat de societats amb participacions dels Pujol a l'exterior des de 1994; i apuntava que qui gestiona ara la fortuna familiar és la filla gran de Pujol, Marta.

Després de conèixer aquests fets, el jutge ha ordenat cercar a les caixes de seguretat bancàries dels Pujol a França, Portugal i Suïssa, on la família hauria amagat més diners i, fins i tot, lingots d'or. Un nou episodi, doncs, en el capítol que, des de 2014 ha posat ombra sobre la trajectòria de qui va ser president de la Generalitat de Catalunya durant 23 anys (1980-2003) i la seva família.

 

El Parlament demana per unanimitat a Jordi Pujol que regularitzi de manera voluntària els diners defraudats a Hisenda

El Parlament aprovava fa uns dies per unanimitat declarar la conveniència i la necessitat que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol  «regularitzi de manera immediata i voluntària les quantitats pendents amb la Hisenda Tributària que hauria defraudat fiscalment».

És un punt d'una proposta de resolució que ha presentat C's i que s'ha aprovat a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI). El text aprovat també «condemna les conductes il·legals i corruptes en especial per part de persones que han ostentat importants responsabilitats polítiques com Jordi Pujol». I es declara la necessitat que el president del Parlament, Roger Torrent, remeti la resolució aprovada a l'expresident per notificar-li el seu contingut.