URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

The Guardian qüestiona la «rapidesa» de la justícia espanyola amb el procés

El president espanyol comença a rebre dures crítiques de l'àmbit internacional
Mariano Rajoy a una roda de premsa | Cedida 

 

La rapidesa amb què la justícia espanyola ha actuat amb les personalitats vinculades als actes del procés, ha estat un dels eixos de debat al diari The Guardian. Segons assegura el mitjà anglès, aquesta eficàcia no s'ha fet amb altres casos molt polèmics, com el cas de corrupció del PP. En aquest sentit ha volgut posat en tela de judici «l'agilitat del sistema».

 

  

Segons subratlla el mitjà anglès, s'ha fet tot un seguit de passos –per part de la justícia espanyola— en contra del procés. Des de les inhabilitacions i multes a alguns dirigents polítics (com Artur Mas) fins a l'empresonament de dirigents pel referèndum il·legal de l'1-O. En aquest sentit, el diari ho ha explicat en un article titulat 'L'esperança de pau de Catalunya, s'estanca mentre s'espera que arribi una nova onada de detencions'.

 

 

Imatge d'uns diaris de The Guardian | The Guardian

 

 

«L'imperi de la llei»

D'aquesta manera, l'article explica que Mariano Rajoy no vol escoltar les demandes de Catalunya i que, cada cop més, el cap executiu estatal explica les actuacions gràcies al concepte de «l'imperi de la llei».


Ara bé, segons publica el diari britànic, explica com un percentatge dels magistrats que componen el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) són escollits per polític i, a més, remarca que el 58% dels espanyols qualifiquen la independència judicial a Espanya com 'dolenta' o 'molt dolenta'.


En aquest moment del document és quan el citat mitjà remarca que la mateixa vicepresidenta d'Espanya, Soraya Sáenz de Santamaría, va comentar: «qui ha ordenat la liquidació del secessionisme català? Mariano Rajoy i el Partit Popular.» A més, al cap de poc va recordar que els líders independentistes ja van ser «decapitats» pels populars.

 

Noves veus europees es posicionen sobre Catalunya 

Tot indica que aquest article no deixa gairebé bé al president de govern espanyol. A més, també certifica que les veus europees comencen a fer-se sentir després dels resultats electorals del 21-D. Per la seva banda, cal destacar que alguns dirigents europeus, com la ministra austríaca d'Exteriors, també han donat la seva opinió al respecte.