Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez durant una sessió parlamentària sobre l'estat d'alarma el 25 de març de 2020

Europa avisa Espanya que no pot expulsar estrangers per simples furts

Luxemburg exigeix que demostrin si els afectats suposen una amenaça real per a la seguretat

Pedro Sánchez durant una sessió parlamentària sobre l'estat d'alarma el 25 de març de 2020
Luxemburg exigeix que demostrin si els afectats suposen una amenaça real per a la seguretat | Catalunya Diari

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha defensat que Espanya no pot expulsar  estrangers amb permís de residència només per haver comès delictes penats amb almenys un any de presó.

L'alt tribunal amb seu a Luxemburg ha exigit a les autoritats espanyoles que abans demostrin si els afectats suposen una amenaça per a la seguretat i que tinguin en compte les seves circumstàncies personals com l'impacte de l'expulsió per a la seva família. En concret, el TJUE assegura que la normativa espanyola sobre aquesta qüestió és contrària a la legislació europea i recorda que ja hi ha jurisprudència seva al respecte. 

Comprovar si representen una amenaça real greu

La legislació espanyola, segons la interpretació del Tribunal Suprem, permet expulsar estrangers amb permís de residència condemnats per un delicte penal a almenys un any de presó sense examinar si aquesta persona representa una  amenaça real i greu per a l'ordre públic o la seguretat pública.

També permet prendre aquesta decisió sense tenir en compte ni la seva edat, ni el vincle amb el seu país d'origen, ni quant de temps fa que viu a Espanya o l'impacte que pugui suposar per a la seva família.