ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Toni Cantó, acusat de camuflar part del seu patrimoni immobiliari

Algunes de les propietats que posseeix l’actor no figuren a la seva declaració de béns del Congrés

Toni Cantó en una imatge d'arxiu
Toni Cantó en una imatge d'arxiu | Cedida

El diputat de Ciutadans, Toni Cantó, està en el punt de mira després de descobrir-se que és propietari d’una finca de 4.000 metres quadrats a les Canàries, on té construïda una casa que –suposadament– gestiona a través d’una societat mercantil. A més, l’actor té un habitatge a Oropesa que, fins al moment, no consta en la declaració de béns oficialdel Congrés dels Diputats.

Una casa a Canàries a nom d’una empresa administrada per Cantó

Així les coses, tal com informa ‘El Continental’ i segons la citada declaració, Cantó estaria en possessió d’una casa i un pis a Madrid, un altre habitatge a l’illa d’Eivissa i, finalment, un últim pis a càrrec d’una societat mercantil en la qual participa l’actor.

Però, a la pràctica, només hi ha una de les cinc propietats la que es pot considerar un pis pròpiament dit, que té 71 metres quadrats i que el diputat taronja va adquirir al centre de Madrid l’any 1999. A més, segons les notes registrals, aquest habitatge no compta amb cap càrrega.

De la resta de pisos i cases que formen part del patrimoni de Cantó, n’hi ha una que crida especialment l’atenció, i és la casa cova de 118 metres que té construïda en una parcel·la rústica de 4.000 metres quadrats dins el municipi canari de Santa María de Guía. I és que aquest habitatge està registrat a nom d’una companyia que rep el nom de Sarete, una societat limitada de la qual Cantó n’és administrador únic des del passat mes de juliol.

Ciutadans ha sortit en defensa del seu diputat

Malgrat que l’objecte social d’aquesta empresa mercantil no és altre que la «tinença de béns immobiliaris», la societat no compta amb cap ingrés per activitat o xifra de negoci des de l’any 2012.

Amb tot, la formació de Ciutadans ha sortit en defensa del seu diputat i ha declarat que «no hi ha res il·legal ni immoral. La casa mai ha estat habitada ni s’ha fet servir mai, i Toni porta diversos anys intentant vendre-la sense èxit».

Respecte a l’última adquisició de l’actor, que es tracta d’un apartament i una plaça d’un garatge a Oropesa, aquesta no figura en el registre de la declaració de béns dels membres del Congrés. Amb tot, des de la formació taronja han volgut deixar patent que tot és culpa d’un simple descuit. 


Comentaris

envia el comentari