L'actor i polític Toni Cantó sortint del tanatori

Toni Cantó rep crítiques per la seva nova feina: «75.000 euros per rascar-se els ous»

El nou càrrec del polític ha generat molta controvèrsia

La polèmica torna a esquitxar Toni Cantó. En aquesta ocasió, a causa del seu nou càrrec com a director de l'Oficina de l'espanyol. Un lloc de nova creació a la Comunitat de Madrid.

Poc se sap quines seran les funcions de l'actor i polític. Des de l'administració regional asseguren que s'ocuparà de la «promoció de la Comunitat de Madrid com a capital europea de l'espanyol». Un aclariment que treu de pocs dubtes als ciutadans.

L'exdiputat de Ciutadans cobrarà 75.000 euros en aquest càrrec. Alguns asseguren que es tracta d'un gest d'agraïment de la presidenta de la Comunitat per donar-li suport en les passades eleccions.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Hi havia donat el seu suport a Isabel Díaz Ayuso de manera pública, però es va quedar fora de les llistes electorals per no estar empadronat. Les reaccions no s'han fet esperar: tant de companys de professió com d'anònims.

Alguns li recorden Toni Cantó les seves paraules després d'abandonar el projecte de Ciutadans. «Trucaré al meu representant per tornar a treballar en la meva feina», va assegurar.

Però, sense cap dubte, el més contundent va ser l'alcalde de Valladolid, el socialista Óscar Puente. En el seu compte de Twitter ha assegurat que Cantó «és simplement una merda». «Si tingués un xic de vergonya i de decència s'hauria anat a treballar del que és seu».

El regidor creu que l'actor «prefereix seguir menjant la sopa babaua, que és al que s'ha dedicat a la política. A més d'enverinar». Ho pot dir més alt, però no més clar.

Els motius de les crítiques a l'actor i polític

La 'picabaralla' entre Cantó i Puente ve de lluny. El motiu de l'enfrontament són les crítiques que va fer en el seu dia l'actor a la directora general de Seguretat Jurídica i Fe Pública. En concret a Sofia Puente, germana de l'alcalde de Valladolid.

L'acusa d'accedir al lloc pel seu parentiu amb el primer edil. Ara, el val·lisoletà ha volgut tornar-li la moneda a l'exdirigent de Ciutadans.

En declaracions a algun mitjà de comunicació, Puente va ratificar les seves paraules i no es va mostrar gens penedit. De fet, va deixar clar que no «han estat fruit d'un cap enrabiat».

El cas és que va continuar amb les crítiques a través de les xarxes socials, dient-li «ximple». I mostrant el seu malestar pel sou que tindrà: «Cobrarà 75.000 euros per rascar-se els ous a dues mans».

No entén que algunes persones mostrin el seu malestar pel qual rep ell en concepte de salari. «86.000 euros, amb una ciutat a càrrec seu, 3.200 treballadors i 360 milions de pressupost», recorda.

A tot això se li uneix que no té dies lliures, ni diumenges ni festiu, explica Puente. Sense cap dubte, el nou lloc de Toni Cantó l'ha semblat fatal al seu company socialista de Valladolid.

De fet, aquest mateix admet que «això que sona fort és espanyol de Valladolid. Del qual s'entén clar».

Per això li demana a l'actor «a veure si el protegeix des del 'xiringuito' que li han creat». Encara que són molts els que donen suport al punt de vista del regidor, també li han criticat les formes.

Els mètodes de donar la seva opinió potser no van ser els més correctes. És més, algunes persones van trobar a faltar «una mica més d'educació».

Entenen que «les formes no s'han de perdre quan es té aquesta responsabilitat». I abans d'enviar un missatge d'aquest calibre cal pensar-se les coses més d'una vegada.

Els qui van optar per carregar contra Cantó, el defineixen com un «impresentable, sense escrúpols, ni principis». Amb els seus fets, «ha perdut tot respecte i credibilitat, que és de l'únic que es pot viure en política».