Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Toni Comín assegura que investir Carles Puigdemont no pot ser «l'únic pla» de les formacions independentistes

El diputat republicà ha insistit que Catalunya tindrà Govern abans del 22 de maig, però ha advertit que l'executiu «no podrà resoldre tots els mals»
Carles Puigdemont i Toni Comín en una imatge d'arxiu | EFE

 

Toni Comín ha assegurat aquest dimarts que, encara que les forces independentistes treballen en aquest moment per investir com a president de la Generalitat Carles Puigdemont, això no vol dir que hagi de ser «l'únic pla». En declaracions a Catalunya Ràdio, l'exconseller de Salut ha augurat que Catalunya tindrà un nou president abans del 22 de maig, termini límit abans de la convocatòria de noves eleccions, però que el futur Govern «no podrà resoldre tots els mals».

 

De fet, la possibilitat que es convoquin nous comicis al Parlament, segons Comín, no està sobre la taula de les formacions independentistes. «Les eleccions ni les volem ni les pretenem», ha assegurat l'exconseller, qui ha insistit que els sobiranistes treballen per materialitzar els resultats de les eleccions del 21 de desembre i mantenir viu el record del referèndum de l'1 d'octubre. 

Comín acusa els jutges i els poders de l'Estat de prevaricar

En aquest sentit Comín ha demanat que s'investeixi un nou executiu que permeti «aixecar el 155 i, alhora, impulsar un procés constituent i articular a l'estranger un Consell de la República que pugui dur a terme el que l'executiu autonòmic no pugui desenvolupar». «Sense cadascun d'aquest vèrtex no hi ha triangle, però només amb Govern tampoc», ha indicat el diputat republicà. 

 

Per a Comín, si encara no hi ha un nou executiu a Catalunya, és per l'acció dels poders de l'Estat. «Fan tots els paranys que poden i prevariquen, els jutges i qui sigui, per evitar la investidura», ha insistit l'exconseller, qui ha recordat que el govern espanyol va recórrer al Constitucional la candidatura de Carles Puigdemont. En aquest sentit, el diputat republicà ha defensat poder delegar el seu vot al Parlament, al·legant que li és impossible abandonar territori belga per les mesures cautelars que el jutge li va imposar allà. 

 

Comentaris