rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Arrimadas serà la portaveu de Ciutadans al Congrés

Toni Comín demana la delegació de vot

La mesa del Parlament haurà de decidir si accepta la petició
Puigdemont i Comín, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Toni Comín ha demanat al Parlament la delegació del seu vot al portaveu del grup parlamentari d'ERC Sergi Sebrià apel·lant a una «situació d'incapacitat per assistir als plens».

 

La mesa del Parlament es reunirà dimarts a les deu del matí per decidir si accepta la petició. En cas d'acceptar-la, els vots de JxCat i ERC seran prou per a investir un candidat en segona volta, de manera que no caldria que la CUP canviés la seva decisió d’abstenir-se en la investidura de qualsevol candidat que no fos Puigdemont. 

L'únic que encara no havia delegat el seu vot

Comín era l'únic dels polítics que es troben a la presó o a l'estranger que encara no havia delegat el seu vot a un dels seus companys al Parlament. L'últim en fer-ho va ser Carles Puigdemont de cara al ple convocat pel 28 de març quan encara es trobava a la presó de Neumünster. En aquell moment, la mesa del Parlament va acceptar la petició i tot apunta que perdran la mateixa decisió amb Toni Comín.

 

De fet, aquesta mateixa setmana la mesa del Parlament va decidir mantenir la delegació del vot del líder de JxCat i la tramitació de la reforma legal que ha de permetre investir-lo a distància. Així ho va decidir l'òrgan de la cambra després de rebutjar els recursos de C's i PP per tal que Puigdemont no pogués cedir el seu vot, així com la petició de reconsideració dels populars contra l'admissió a tràmit de la reforma de la llei de la presidència registrada per JxCat.

 

 

Ja havia demanat la delegació de vot

La petició d'aquest dilluns per delegar el vot no és la primera que realitza Toni Comín des que està a Brussel·les. El diputat d'ERC ja va delegar el seu vot en l'aleshores portaveu d'ERC Marta Rovira, que actualment ha renunciat al seu escó i ha marxat a Suïssa. No obstant això, va decidir retirar la delegació de cara al ple d'investidura de Carles Puigdemont que es va convocar per al 30 de gener, però que finalment no es va celebrar.

Comentaris