IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Toni Comín retira la delegació de vot pel ple d'investidura

Ho ha anunciat aquest dilluns 29 de gener

Toni Comín retira la delegació de vot pel ple d'investidura d'aquest dimarts 30 de gener. Així s'ha anunciat a través de Twitter.

S'uneix així a la retirada de delegació de vot que ja va fer Carles Puigdemont, que en el seu cas no va renunciar a tronar-la a demanar en cas de considerar-ho convenient. En un primner moment es va dir que aquesta retirada només afectava Puigdemont per ha estat també ara Toni Comín qui ha pres la metixa decisió.

Toni Comín
Toni Comín | Twitter / @Govern

Amb aquesta decisió el que va voler fer JuntsXCat va ser que no es donés per fet que no hi hauria una investidura presencial. D'aquesta manera podrien evitar que els grups de l'oposició es presentessin davant el Tribunal Constitucional per tractar de suspendre el ple. Ara el diputat Toni Comín segueix la mateixa estratègia.

Jordi Sànchez i Oriol Junqueras no podran assistir al ple

En aquest mateix ple d'investidura no hi seran presents Oriol Junqueras i Jordi Sánchez, així ho ha decidit el jutge Pablo Llarena que no els ha deixat sortir de presó, d'aquesta forma ha denegat els recursos que tots dos havien presentat. D'aquesta forma tots dos hauran de delegar el vot, un procés que correspon arbitrar a la Mesa del Parlament.

Junqueras no podrà assistir al ple d'investidura
Junqueras no podrà assistir al ple d'investidura | Cedida

 

Tant Oriol Junqueras com Jordi Sánchez es troben a la presó d'Estremera des del passat dia 2 de novembre. Això vol dir que a la mateixa situació que ara es troben ja s'hi van trobar fa poc amb el ple de constitució de la Mesa del Parlament, llavors van haver de recórrer al vot delegat. 


Comentaris

envia el comentari