Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Espada, Roldán i Nart

Toni Roldán, Javier Nart i Arcadi Espada trenquen el seu silenci i opinen sobre la crisi de C's

Els exmembres icònics de la formació taronja han lloat la decisió de Rivera de marxar

Espada, Roldán i Nart
Espada, Roldán i Nart opinen sobre l'adeu de Rivera i la possible successió d'Arrimadas | Catalunya Diari

Arcadi Espada destaca per protagonitzar —sempre que apareix als mitjans— moments polèmics i confrontacions amb altres professionals de la informació i polítics. Ahir, però, un dia després de la dimissió d'Albert Rivera com a líder de Ciutadans, va respondre al Programa d'Ana Rosa el que podrien ser les incògnites principals envers el futur de la formació taronja. I és que Espada va ser un dels membres fundadors del partit. Així mateix, es descarta com a successor de Rivera: «Els fundadors de C's hem envellit, no és el nostre moment».

En referència a la hipòtesi latent sobre la possibilitat que Inés Arrimadas agafi el timó del vaixell mig enfonsat, Espada, tot i escèptic, és crític: «Dependrà d'ella però té un problema: Ciutadans a Catalunya ha passat de ser la primera força política a l'última». L'any 2017, la formació de Rivera a Catalunya, comandada per Arrimadas, va guanyar les eleccions però el bloc independentista sumava la majoria absoluta. Consegüentment, la portaveu va optar per no presentar-se a la investidura, «amb la peregrina excusa de què perria», en paraules d'Espada.

Javier Nart no veu una solució factible

Ara bé, el columnista no ha estat l'únic que ha reflexionat sobre la ruïna de Ciutadans. Javier Nart i Toni Roldán, exmembres icònics i essencials del partit que van decidir marxar després del pacte amb VOX a Andalusia al·legant «un gir a la dreta», han trencat el seu silenci. L'advocat ha titllat la decisió de Rivera de «gest de gallardia que l'honra».

En paral·lel, sobre la possible presa de control d'Arrimadas, Nart, en la mateixa línia que Espada, no s'acaba de mullar. Tanmateix, considera que la virada ideològica i el disseny de campanya gestionat pels gabinets estratègics no són culpa —únicament— de l'ara expresident de C's, sinó que la secunda tota l'organització; per tant, podria afirmar-se que Nart no és que no vegi a Arrimadas com a nova líder, però creu que no solucionaria la crisi actual.

  

Roldán, la culpa òrfena i el futur d'Espanya 

Roldán, per la seva banda, malgrat que la nit de les eleccions es va mostrar trist i indignat pel triomf de VOX i la «profunda irresponsabilitat» dels dirigents que sumaven 180 escons el 28-A (Rivera i Sánchez), admet que l'adéu del líder i excompany seu fou «honesta, emocionant i exemplar», tant que «dignifica la política». «Rivera ha sigut un líder excepcional, un lluitador incansable que va aconseguir quelcom ningú havia fet abans: articular un gran centre polític a Espanya. Ha pagat els seus errors i l'honra marxar ara. Mereix tot el meu respecte i reconeixement», va escriure a Twitter l'exportaveu d'Economia de C's.

D'Arrimadas, tanmateix, no ha expressat cap opinió però ahir va fer-se ressò d'una piulada seva: «Com diu Inés, una gran coalició sobre la base d'acords concrets en les grans reformes seria molt millor per a Espanya».

També et pot interessar...