Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rivera i Roldán

Toni Roldán medita deixar Ciutadans per desavinences amb Albert Rivera

El portaveu d'economia suspesa deixar el seu escó perquè no comparteix l'estratègia de Rivera

Rivera i Roldán
Rivera podria perdre el suport de Toni Roldán, portaveu d'economia   | EFE

 

Albert Rivera segueix perdent suports, aquesta vegada és el mateix portaveu d'economia de Ciutadans al congrés, Toni Roldán, qui sospesa deixar l'escó i fer un pas al costat en el seu compromís amb C's. Roldán podria anunciar la seva decisió de forma immediata o just passat l’estiu, però segons informa ‘Crónica Global’ la decisió ja està clara.

En el seu moment, la incorporació de Toni Roldán, economista i número a les eleccions de Barcelona al congrés, va ser molt important i va anar de la mà de Luis Garicano, escollit eurodiputat i nou vicepresident dels europeus liberals, qui va ser el seu professor i director de la tesi. Roldán és fill del qui va ser l’economista de referència del PSOE en els anys vuitanta, un dels principals autors del programa econòmic de Felipe González —l’any 1982— i un dels fundadors del PSC. La seva mare, també economista, va ser directora del departament d’Economia del Gabinet de Presidència durant l’últim mandat de Felipe González.

Garicano també es podria replantejar seguir amb C's

El mateix Garicano podria replantejar-se el futur, perquè el neguit intern del partit sembla que cada vegada és més gran. El cas del portaveu d’economia ha sigut notori, ja que ha sigut un dels que més ha aportat a una clara modernització del discurs econòmic a Espanya, amb constants reformes de caràcter lliberal sense trencar amb el social democratisme.

Neguit intern a C's

Roldán ha fet notòria la seva preocupació i es mostra confús. El que va ser número dos per Barcelona després d’Inés Arrimadas en les eleccions al Congrés, no entén, de la mateixa manera que altres diputats i dirigents de Ciutadans, l’aposta de Rivera per un cordó sanitari contra la investidura de Pedro Sánchez. Tampoc entén l’aproximació al PP, atorgant-li governs locals i autonòmics amb el suport de Vox, segons informa 'Crónica Global'.

L'economista considera que seria el moment perfecte per C’s per influir al Govern i reorientar les polítiques econòmiques de Pedro Sánchez. Fet que només es podria dur a terme amb un acord i no des de l’oposició. Aquesta  idea també la sostenia Manuel Valls, de Barcelona pel canvi - C's, que en els últims dies també ha mostrat les seves diferències amb Rivera recordant-li que un acord amb Sánchez podria oferir una estabilitat en la política espanyola.

Cal recordar també, entre d'altres, l'incident amb Emmanuel Macron d'aquest mateix dijous després de desmentir les paraules de Rivera que va assegurar que els de l'Elisi «donen suport als nostres pactes i ens han felicitat tant a Andalusia com en els acords aconseguits» els quals es mostren molestos per l'aproximació de Rivera a Vox a través dels pactes amb el PP.

La frustració del portaveu s'uneix a la dels fundadors del partit de Ciutadans, que no entenen per què Rivera està deixant perdre una oportunitat com la que feia anys que s'estava esperant.

També et pot interessar...