Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas a la sala de premsa del Congrés dels Diputats el 16 de desembre de 2019.

Torna al Congrés un dels polítics més afins a Albert Rivera

Els diputats de C's temien tensions i pèrdues de poder al grup parlamentari

Inés Arrimadas a la sala de premsa del Congrés dels Diputats el 16 de desembre de 2019.
Inés Arrimadas és la presidenta de Ciutadans. | Europa Press

Tot i trobar-se de baixa per maternitat, Inés Arrimadas continua dirigint amb mà de ferro Ciutadans, el partit del qual va assumir la presidència fa escassament tres mesos. Després de prendre el relleu d'Albert Rivera al lideratge de la formació, Arrimadas ha demostrat un nou rumb en les darreres setmanes, conduint el partit des de posicions d'oposició rotunda al govern del PSOE i Unides Podem fins a situar-lo més al centre, és a dir, arribant a acords quan ha estat necessari, com es va veure a les tres darreres pròrrogues de l'estat d'alarma.

La 'por' per la tornada de Miguel Gutiérrez

Amb el gir de timó, han saltat del vaixell de Ciutadans noms com Juan Carlos Girauta, Carina Mejías o Marcos de Quinto, més durs amb el govern de coalició i totalment contraris a exercir-ne de crossa, més propers, doncs, a la línia de l'antic president de la formació, ara ja retirat, Albert Rivera. La dimissió del darrer, Marcos de Quinto, i la renúncia de Patricia Reyes a recollir l'acta, han convertit en diputat a Miguel Gutiérrez, una peça clau en el grup parlamentari en les anteriors legislatures i un dels polítics més afins a Albert Rivera.

Això va provocar cert temor al reduït grup parlamentari de Ciutadans. D'entrada, un maldecap per a Arrimadas que tem que Gutiérrez  pugui exercir de contrapès al nou rumb del partit. Però també a la resta de companys: Gutiérrez havia estat secretari general del grup parlamentari, una figura que ve a exercir de coordinador dels diputats. Ara, el nou lloc l'ocupa José María Espejo-Saavedra, però es va témer que Arrimadas acontentés Gutiérrez restituint-lo en aquesta posició. No serà així.

També el diputat per Sevilla Pablo Cambronero temia ser desbancat del seu paper a les comissions de Defensa, Interior i Seguretat Viària. Gutiérrez havia exercit en anteriors legislatures en aquests càrrecs i va esdevenir el contacte directe de C's amb les Forces Armades Espanyoles, tal com explica 'Voz Pópuli'. Tot i els temors, Cambronero es mantindrà al seu lloc. Sembla, doncs, que la reaparició de Miguel Gutiérrez a la primera línia política acabarà sent menys traumàtica del que molts temien. Caldrà veure, però, si la calma es manté o s'acaba esfumant amb el pas de les setmanes.