YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Quim Torra: «Hem de crear un altre 1-O per fer efectiva la República»

El president de la Generalitat ha comentat que l’independentisme està en «procés d’autocrítica»

Quim Torra, en un acte a la plaça Sant Jaume de Barcelona
Quim Torra, en un acte a la plaça Sant Jaume de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Quim Torra ha presumit avui de la seva voluntat de fer «un altre 1-O». El president de la Generalitat no s’ha estat de res per, aprofitant la presentació del seu llibre ‘El quadern suís’,  per explicar: «Hem de crear un altre moment, un altre 1-O, per arribar a l’objectiu de la independència que tenim alguns i fer efectiva aquesta República».

«Hem fet coses molt bones en aquest país, hem estat capaços de fer un referèndum d’autodeterminació i de proclamar políticament la independència, però no hem sigut capaços de fer efectiva la República», ha lamentat un Torra que ha apuntalat posteriorment la seva declaració avalant posant el dia del referèndum a Catalunya com a data clau.

L’independentisme, en «procés d’autocrítica»

El sobiranisme es troba en un moment d’avaluació de tot l’ocorregut fins ara. Si més no, això és el que ha expressat cap de l’executiu català en expressar:  «L’independentisme està aquest procés d’autocrítica, de veure què s’ha fet bé, què no i com es crea aquesta oportunitat».

Per això mateix, doncs, el mateix Quim Torra ha esmentat que en aquest procés s’haurà «d’avaluar el què s’ha fet bé i el que no progressarà» per poder acabar efectuant un «altre 1-O».

Quim Torra, al Parlament de Catalunya
Quim Torra, al Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

«Mai Espanya serà com Suïssa»

Ha estat una altra de les revelacions més sonades de Quim Torra durant la presentació del seu llibre. En aquest, Torra explica algunes de les vivències acumulades en els 18 mesos que va viure a Suïssa com a alt executiu d’una multinacional del sector de les assegurances.

«Mai Espanya serà com Suïssa. A tots els federals nostrats els hi dic que vagin a passar un cap de setmana a Suïssa i aleshores parlarem de federalisme», ha comentat el mateix Torra sobre una proposta que fa uns anys va proposar PSC, aleshores de Pere Navarro, com a actiu polític per contrarestar l’independentisme.


Comentaris

envia el comentari