Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra i la seva esposa, Carola Miró, en un acte a Cambrils l'agost de 2018.

Quim Torra suspèn dos dies la seva activitat perquè operen la seva dona d'un càncer

Ho ha explicat després del Consell Executiu la portaveu del Govern, Meritxell Budó

Quim Torra i la seva esposa, Carola Miró, en un acte a Cambrils l'agost de 2018.
Quim Torra ha suspès la seva agenda durant dos dies a causa de la intervenció quirúrgica a la seva esposa, Carola Miró. | Catalunya Diari

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat a la roda de premsa posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts, dia 4 de febrer, que el president Torra ha suspès la seva activitat per dos dies. El motiu d'aquesta absència de Torra és l'operació quirúrgica a la qual s'ha hagut de sotmetre la seva esposa, Carola Miró, que ha hagut de ser intervinguda a causa d'un tumor cancerós, segons ha explicat la mateixa consellera Budó.

Torra tornarà a l'activitat dijous, coincidint amb la jornada en què té previst rebre a Palau el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a les dotze del migdia. Budó ha agraït a la premsa la «discreció» sobre aquesta qüestió i ha demanat «respecte» per a la intimitat del president i la seva família.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Carola Miró, una 'primera dama' que acompanya sovint Torra

Al llarg de la darrera etapa democràtica, les esposes dels presidents de la Generalitat, que fins ara sempre han estat homes, han adoptat diferents papers en actes oficials: n'hi ha que han tingut una  notable presència —com ara Marta Ferrusola o Helena Rakòsnik, esposes de Jordi Pujol i Artur Mas, respectivament—, mentre que d'altres se'n mantenien força al marge —és el cas de Marcela Topor, en l'etapa de Puigdemont a la presidència, o encara més d'Anna Hernández, cònjuge de Montilla. A Carola Miró, en canvi, la podríem situar en el primer grup: acompanya molt sovint Quim Torra en els seus actes oficials.

Miró, que enguany complirà 55 anys, va ser diagnosticada el 2015 d'un càncer de còlon pel qual va rebre quimioteràpia. El maig de 2017 el càncer se li va tornar a manifestar i, aquell estiu,  li van extirpar els ovaris i la melsa. Ara, Miró s'enfronta de nou a una operació per un tumor cancerós i el president  Torra ha decidit acompanyar-la en aquest moment delicat.

També et pot interessar...