Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra

Colau ha deixat plantat al govern en la reunió amb alcaldes per tractar els incidents

Torra i Aragonès compareixen amb els alcaldes de Tarragona, Lleida i Girona per valorar els aldarulls

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut aquest migdia amb el vicepresident Aragonès i els alcaldes Girona, Lleida i Tarragona, Marta Madrenas, Miquel Pueyo i Pau Ricomà. La compareixença ha tingut lloc a la Galeria Gòtica del Palau, després que tingués lloc una reunió d'urgència per valorar els aldarulls  registrats els últims dies arreu del país.

Ada Colau havia fet una valoració pròpia aquest matí, i ha decidit deixar plantat el govern de la Generalitat, no assistir a la trobada i no aparèixer acompanyada de representants independentistes als mijans. L'alcaldessa de Barcelona ha lloat les 'Marxes per la llibertat' com a manifestacions pacífiques i democràtiques, i ha condemnat la violència viscuda durant la passada nit, tan per part dels manifestants com dels agents antidisturbis.

 

Crida a la responsabilitat

El vicepresident del govern, Pere Aragonès ha estat el primer a prendre la paraula, fent una crida a la responsabilitat i denunciant la manca de diàleg del govern espanyol davant «d'una situació gravíssima, amb una sentència injusta de 100 anys de presó, que agreuja el conflicte polític i que no representa cap mena de justícia».

Aragonès ha lamentat els periodistes, policies i manifestants ferits en les darreres nits d'aldarulls, i ha instat al govern espanyol en funcions a que la seva policia actui amb proporcionalitat i els criteris d'actuació qe marca el síndic de greuges. Ha tancat el comunicat afirmant entendre l'ennuig de la població, i ha exigit a Pedro Sánchez una reunió amb el govern català.

«La violència no ha estat mai la nostra bandera»

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha instat també a Pedro Sánchez a seure a «una taula de negociació sense condicions, per parlar i acordar».

Torra ha reivindicat  les 'Marxes per la llibertat', com el paradigma del moviment independentista català, «un moviment transversal cívic i pacífic» i ha reiterat que «cap forma de violència ens representa».

En aquesta línia ha agraït les mobilitzacions de suport a Catalunya des de diferents punts de l'Estat i d'arreu del món, i ha tancat el missatge institucional assegurant que «La causa dels drets i les llibertats és imparable, arribarem tant lluny com el poble de Catalunya vulgui arribar».

Reunió amb els consellers per avaluar la situació

Aquest matí s'ha reunit a les vuit el gabinet de seguiment al Palau de la Generalitat per analitzar els greus incidents de divendres a la nit a diverses ciutats catalanes. A la reunió hi han assistit el president Quim Torra, el vicepresident Pere Aragonès, el conseller Miquel Buch i les conselleres Meritxell Budó, Ester Capella i Alba Vergés

Durant la reunió s'han avaluat els esdeveniments, així com el dispositiu de seguretat  que es va desplegar i el balanç dels incidents. Un cop més, s'ha ressaltat la necessitat de fer una crida a la  mobilització pacífica i cívica, i a l'aïllament de les persones amb actitud violenta, així com al seguiment dels consells que es dictin des del cos de Mossos d'Esquadra.

També et pot interessar...