Torra incorpora Artadi, Vergés, Chacón, Calvet i Borràs per formar Govern

L'executiu de Rajoy no veu «viabilitat jurídica» en el nomenament de Puig, Rull, Turull i Comín

Quim Torra, en un acte a la plaça Sant Jaume de Barcelona
Quim Torra, en un acte a la plaça Sant Jaume de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Quim Torra accepta el joc del govern espanyol i, davant la negativa a publicar el nomenament de Jordi Turull i Josep Rull, Toni Comín i Lluís Puig, el president català ha optat per introduir nous canvis al seu organigrama de Govern per desbloquejar la situació política a Catalunya. 

El president Quim Torra, doncs, introduirà els següents canvis: Elsa Artadi, a Presidència; Àngels Chacon, a Empresa; la republicana Alba Vergés, al departament de Salut, Damià Calvet a Territori i Laura Borràs es quedarà Cultura.

La ràpida resposta de Torra al 'no' de Rajoy

El govern espanyol ha emès avui el seu 'no' definitiu al nomenament dels consellers catalans. Comín, Puig, Turull i Rull no podran ser restituïts als seus càrrecs al Govern català després que l'executiu que presideix Mariano Rajoy hagi al·legat que no hi veu «viabilitat jurídica»

«El seu nomenament no té viabilitat jurídica i, per la qual cosa, no es pot publicar al DOGC», ha justificat l'executiu de Rajoy aquest dimarts, 29 de maig, al punt de les set de la tarda. 

Després d'una setmana plena d'incerteses, ja que el TSJC es va desdir d'una primera nota on assegurava que Moncloa havia de facilitar el nomenament dels consellers catalans empresonats i a l'exili, l'executiu de Rajoy ha acabat executant el cop definitiu a Rull, Turull, Puig i Comín. Així mateix, el govern espanyol ha respost per carta al secretari del Govern, Víctor Cullell, que no publicarà els nomenaments dels consellers. 

El govern espanyol ha negat definitivament la publicació dels consellers

Ho ha fet avui l'executiu que presideix Mariano Rajoy a través d'un text enviat per part d'uns juristes, que consideraven que la publicació dels nomenaments  dels consellers «comporta no una mera concurrència formal, sinó de la validesa i eficàcia de resolucions, actes o acords, objecte de publicació».

D'aquesta manera, doncs, Torra ha posposat un nou llistat de consellers, perquè aquests siguin aprovats i el Govern català es pugui desfer d'una vegada per totes del 155. 


Comentaris

envia el comentari