Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els presidents Puigdemont i Torra, en una imatge d'arxiu.

Torra, Borràs o Ponsatí: les grans absències del manifest de Puigdemont

Noms destacats de l'entorn de Puigdemont no apareixen com a signants del manifest

Els presidents Puigdemont i Torra, en una imatge d'arxiu.
Puigdemont i Torra, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

Carles Puigdemont  i el seu entorn destapaven aquest dijous al vespre la seva intenció de fundar un nou partit al marge del PDECat. A banda de l'expresident i actual eurodiputat, una cinquantena de persones signaven el manifest per la creació de la nova formació. Però d'entre els signants, també van cridar l'atenció les notables absències que hi havia. La més destacada, sens dubte, és la del president del Govern, Quim Torra.

Absències destacades al manifest de Puigdemont

Tampoc signaven el document al costat de Puigdemont la cúpula del grup de  JxCat al Parlament  que formen Albert Batet i Eduard Pujol; els consellers Jordi Puigneró —que sona com un dels favorits de Puigdemont per ser el candidat efectiu—, Miquel Buch —que aspira a liderar el nou partit—; o l'eurodiputada a l'«exili» i exconsellera Clara Ponsatí, o la també exconsellera i líder de JxCat a Madrid, Laura Borràs.

Absències destacades, doncs, de persones que en els darrers mesos han mostrat una clara fidelitat a  Puigdemont  i a la seva estratègia, que es podrien explicar per la intenció de l'expresident català de mostrar la màxima transversalitat possible en el document de presentació de la nova formació política. Caldrà veure quins passos segueixen els propers dies les absències destacades del manifest de l'actual eurodiputat.

Diversos noms, amb Puigdemont

A més de Puigdemont i Sànchez, també signen el manifest els exconsellers Jordi Turull, Toni Comín, Josep Rull, Quim Forn, Lluís Puig; membres actuals del Govern com Meritxell Budó o Damià Calvet; l'exconsellera i líder de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi; les alcaldesses Marta Madrenas, Anna Erra i Lluís Guinó —tots tres del PDeCAT i diputats al Parlament—; membres del grup com Teresa Pallarès, Eusebi Campdepadrós, Violant Cervera, Anna Geli, Gemma Geis, Mònica Sales, Aurora Madaula, Josep Maria Forné, Josep Costa, Ferran Mascarell, Toni Morral i Pilar Calvo, de la Crida; la vicepresidenta del PDeCAT i diputada al Congrés, Míriam Nogueras; i l'alcalde de Montblanc, Pep Andreu (ex d'ERC), entre d'altres.

Entre les persones que signen el manifest s'escollirà una comissió gestora que prepararà la cita del 25 de juliol. En aquesta assemblea constituent s'escollirà ja la direcció del nou partit. Tot apunta que Puigdemont en serà el president, i que el líder de la Crida, Jordi Sànchez —empresonat a Lledoners— en sigui el número dos com a secretari general.