YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Torra va demanar a Buch destituir el nou cap dels antidisturbis de la Brimo

Segons relata 'Crónica Global', per evitar un motí dins el cos dels Mossos d'Esquadra, la conselleria va optar per cessar a la cap de comunicacions del departament

Quim Torra va demanar al conseller d'Interior, Miquel Buch, la destitució del cap dels antidisturbis de la Brimo
Quim Torra va demanar al conseller d'Interior, Miquel Buch, la destitució del cap dels antidisturbis de la Brimo | Catalunya Diari

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la seva compareixença d'ahir al Parlament, va deixar molt clara la seva opinió respecte a la detenció dels 9 membres dels CDR en l'operació de la Guàrdia Civil. Després de criticar Espanya i el cos militar, va instar la funció que haurien de complir els Mossos d'Esquadra: «La Justícia ha d'estar per sobre de la força i la venjança».

  

«La policia catalana deu ser la garant sempre i en tot moment de les llibertats civils i democràtiques del nostre país, una policia que actua sota els criteris bàsics de la mediació, la proporcionalitat i l'oportunitat i que té en el servei a la ciutadania com ben últim el fet de fer prevaler la justícia per sobre de la força i de la venjança», va continuar.

Segons explica 'Crónica Global', el conseller d'Interior, Miquel Buch hauria enfrontat una discussió amb el president dies enrere i Torra li va recriminar que hagués habilitat l'ús del gas pebre. Fruit de la jerarquia i la pressió, Buch va cessar a la cap de comunicacions del departament, Joana Vallès, al·legant que la polèmica va sorgir per «un error comunicatiu».

A grans mals, grans remeis

Anteriorment, però, el pla era diferent i l'objectiu era major. En la presumpta reunió institucional, la qual se n'ha fet ressò el mitjà esmentat, Torra hauria senyalat el nou cap dels antidisturbis de la Brimo, Xavi Pastor, com a boc expiatori. L'article relata que des de la cúpula del cos dels Mossos es temia la destitució de Pastor i per evitar un motí es va prescindir de Vallès. Així mateix, Joan Maria Piqué, ex cap de premsa d'Artur Mas, ha pres el seu relleu.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari