Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la bandera europea al balcó del Palau de la Generalitat el 19 de desembre de 2019

Torra canvia la senyera per la bandera europea al balcó de la Generalitat

El president exigeix la «llibertat immediata» dels presos i la «fi de la repressió»

Imatge de la bandera europea al balcó del Palau de la Generalitat el 19 de desembre de 2019
Torra ha exigit la «llibertat immediata» dels presos i la «fi de la repressió» | Catalunya Diari

La Generalitat ha canviat la senyera que oneja habitualment al balcó de la Plaça Sant Jaume per la bandera europea coincidint amb la publicació aquest matí de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que confirma la immunitat d'Oriol Junqueras després de sortir escollit com a eurodiputat mentre era en presó provisional per l'1-O.

El president de la Generalitat, Quim Torra, que avui ha estat  condemnat a un any i mig d'inhabilitació per desobediència, ha penjat una foto al seu perfil de Twitter amb la bandera europea onejant al balcó de la Generalitat i ha agraït el «suport i solidaritat» que ha rebut al llarg de la jornada i durant el judici al TSJC.

«Amb la bandera d’Europa, on els catalans trobem la justícia que se’ns nega a Espanya», ha piulat el president de la Generalitat, que ha exigit la «llibertat immediata presos polítics i retorn dels exiliats», la «fi de la repressió»  i la «independència».

Recurs de Torra al Suprem

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que «només» el Parlament el pot inhabilitar  i ha anunciat que demanarà als grups parlamentaris que li van donar suport i aquells que s'hi vulguin afegir que «així ho expressin en una votació» a la cambra. «A mi no m'inhabilitarà un tribunal amb motivacions polítiques, només ho pot fer el Parlament», ha dit en una declaració institucional des del Palau de la Generalitat, després que el TSJC l'hagi condemnat a un any i mig d'inhabilitació per desobediència.

Per Torra, «ha de quedar palès on rau la sobirania del poble de Catalunya». El president considera que la seva sentència «ja estava escrita» per una justícia «partidista i completament injusta», i ha anunciat un recurs al Suprem.

També et pot interessar...