Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra ha cridat a l'independentisme a reprendre la iniciativa i a situar-se en el camí de la «ruptura democràtica» amb l'Estat

Torra sobre els CDR acusats de terrorisme: «També són presos polítics»

Anima als bisbes a fer-se mediadors entre el govern català i l'espanyol

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha afirmat que els membres del CDR empresonats el passat 23 de setembre en l'Operació Judes, tots ells acusats de terrorisme i tinença d'explosius, també són presos polítics. Així ho ha considerat el president en una entrevista a Ràdio Estel, assegurant que «els empresonats del 23-S en aquests moments jo també els considero presos polítics, sí». 

A més, Torra ha assegurat que «el país està a prova» i que «tothom s'ha de sentir interpel·lat i pot fer coses», animant els catalans a mobilitzar-se i adreçar-se al govern espanyol perquè sigui conscient que  «no es pot governar Espanya sense parlar amb Catalunya» i ha afegit, que «els que ens sentim cristians sentim la justícia com a part del nostre pensament».

Operació Judes

L'Operació Judes va ser ordenada per l'Audiència Nacional el passat mes de setembre, esdevenint en la detenció de 9 membres del CDR que segons el Ministeri d'Interior, estarien preparant «accions violentes» i atemptats amb explosius per l'aniversari de l'1-O i la publicació de la sentència del judici dels líders independentistes.

Tot i que inicialment la fiscalia hauria afirmat que set dels nou detinguts estarien en possessió de substàncies «susceptibles de ser empleades en la fabricació d'artefactes explosius»,  a hores d'ara ja s'hauria desmentit, sense que això hagi permès l'aixecament de la presó preventiva.

 

Torra segueix trucant a Sánchez i ell no contesta

El president de la Generalitat, en declaracions a 'Ràdio Estel', anima els bisbes a mediar entre el govern català i l'espanyol i a tothom a contribuir al diàleg. «Demano que en aquests moments tothom sàpiga estar al lloc que els correspon i ajudar en tot allò que pugui ajudar» diu Torra. A més, insisteix que  s'ha d'anar pel món amb la bandera de no-violència i de diàleg. 

Torra explica que segueix trucant a Sánchez però que aquest no contesta: «Hem tornat a trucar i seguim trucant. Jo també li recordaria que en aquests temps moderns que corren, doncs parlar encara de tarifes urbanes o no ho sé com ho ha dit, havent-hi tarifes planes, doncs es podria actualitzar una mica, el senyor Sánchez».

També et pot interessar...