Quim Torra als CDRs: «Pressioneu, feu bé de pressionar»

El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions a Sant Julià de Ramis, població on es van produir algunes de les càrregues més dures durant l'1-O

Imatge del president Quim Torra a l'acte a Sant Julià de Ramis
Imatge del president Quim Torra a l'acte a Sant Julià de Ramis | Cedida

En un aniversari de l’1-O marcat pels actes de protesta dels CDRs, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha volgut dirigir unes paraules cap als Comitès de Defensa de la República: «Pressioneu, feu bé de pressionar». Ho ha fet a Sant Julià de Ramis, a la comarca del Gironès.

En l'ajuntament d'aquesta població, on l'any passat havia de votar Carles Puigdemont i on es van produir unes de les càrregues més dures, el Govern ha celebrat avui la seva reunió setmanal, avançant-la, ja que normalment té lloc els dimarts. Així, hores després de la polèmica actuació dels Mossos d'Esquadra durant la manifestació del passat dissabte 29 de setembre , Torra ha volgut tenir un gest amb un sector sobiranista que ha estat molt crític amb ell i amb el conseller de l'Interior, Miquel Buch.   

 

«L’Estat espanyol va reprimir un dret tan bàsic com el d’autodeterminació»

Quim Torra ha llegit, després de la reunió i acompanyat de tots els consellers, un manifest on ha denunciat que «fa un any l’Estat espanyol va reprimir un dret tan bàsic com el d’autodeterminació i la llibertat d’expressió». Ha recordat també com «la violència de les forces de seguretat de l’Estat» que va exercir contra els votants «va consternar l’opinió pública i la comunitat internacional».

Imatge de Quim Torra durant la presentació del pla de GOvern
Imatge d'arxiu del president Quim Torra  | Cedida

El cap de l’executiu català ha enviat un missatge de suport «als represaliats» i ha alabat el paper que van tenir aquells que van votar i no eren independentistes. «Volem destacar i reivindicar especialment la participació d’aquells que van votar contra la independència. Ho van fer també assumint el risc de ser colpejats», ha dit sobre les 176.666 persones que van posar la butlleta del no a les urnes.  

 

Acceptar o no les sentències dependrà de la «consciència col·lectiva»

En el seu discurs, Torra també ha tornat a exigir «la posada en llibertat dels 'presos polítics', el retorn dels 'exiliats' i l'arxivament de la causa general contra l'independentisme». Sobre una possible sentència condemnatòria, ha apel·lat a «les consciències col·lectives de tots els catalans per saber si les acceptem o no» a més de per saber «si ens tornem a determinar com vam fer l'1 d'octubre».  


Comentaris

envia el comentari