Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Torra

Torra celebra que la CUP s'obri a negociar el pressupost del 2020

El president del Govern ha dit als anticapitalistes que és el seu «compromís» arribar a un acord sobre el pressupost i «avançar cap a la República»

Torra
Torra celebra la decisió de la CUP d'obrir-se a negociar   | CatalunyaDiari.cat

 

La CUP ha reclamat a l'executiu de Torra, en una entrevista a 'Catalunya Ràdio',  un gir de 180 graus en les seves polítiques per a poder donar suport als pressupostos de l'any vinent. En aquest sentit, la membre del secretariat nacional de la CUP Eulàlia Reguant ha explicat que es poden pensar aprovar els pressupostos si hi ha  un canvi en les polítiques socials i portin «fins al límit» les competències que «mai ningú ha volgut portar».

Per la seva part, el president del Govern, Quim Torra, ha celebrat aquest dilluns que  la CUP s'obri a negociar el pressupost del 2020 si implica avançar nacionalment i socialment. En una piulada, Torra ha respost als cupaires que arribar a un acord sobre els comptes és el seu compromís i responsabilitat. 

«Som-hi», encoratja. «La majoria independentista ens hem de posar d'acord en el pressupost i avançar cap a la República», apunta en el tuit, que fa referència a les declaracions de la CUP, disposada a parlar dels comptes si suposa avançar nacionalment i socialment.

Regidora de la CUP-Capgirem Carcelona, Eulàlia Reguant
Reguant ha explicat que la CUP no està a favor de celebrar uns comicis com a resposta a la sentència del judici del procés    | ACN

 

La CUP rebutja unes eleccions com a resposta a la sentència

La CUP rebutja que una convocatòria d'eleccions al Parlament pugui ser la resposta a la sentència de l'1-O i preveu que els catalans puguin anar a les urnes la primavera del 2020. Reguant ha explicat que si la sentència és a la tardor,  no creuen que uns comicis puguin aportar res en concret com a reacció, però considera que, tal com va la legislatura, pot ser que arribin a la primavera.

D'altra banda, ha negat que la seva formació pugui arribar a entrar en un govern de concentració pel «simple fet de la sentència», però sí que podria fer-ho si es posa sobre la taula «l'avenç en l'exercici efectiu de l'autodeterminació» i es deixa de banda «el simbolisme». Després que les bases de la CUP ratifiquessin la ponència estratègica 'Combatem la resignació, preparem-nos per tornar-hi', Reguant ha explicat que reflexionen  com ha de ser una candidatura anticapitalista i independentista en unes previsibles eleccions catalanes en els pròxims mesos.

També et pot interessar...