Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control al Parlament

Torra celebra l'estabilització de Lleida: «L'estem controlant»

Han aconseguit situar la taxa de reproducció del virus a 1

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control al Parlament
Han aconseguit situar la taxa de reproducció del virus a 1 | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha celebrat aquest dimecres l'evolució positiva del brot de coronavirus a Lleida i ha reivindicat que les mesures que ha aplicat el Govern funcionen: «L'estem controlant».

En una entrevista de la cadena nord-americana CNBC, en la qual ha defensat la gestió del Govern, ha destacat que les restriccions que va dictar la Generalitat han permès «situar la taxa de reproducciódel virus a la zona de Lleida a 1».

Considera que tant a Catalunya com a la resta de l'Estat «s'han fet tots els esforços en la línia d'implementar les directrius internacionals per mantenir controlat el virus».

Per això, nega que Catalunya no sigui una destinació segura per viatjar-hi i ha subratllat que ara cal «aprendre a conviure amb aquest virus i actuar amb microcirurgies».

Torra ha tornat a fer una crida a la ciutadania perquè sigui conscient de les mesures que s'han de seguir i ha apel·lat a la responsabilitat dels joves perquè assegura que ara els contagis són molt freqüents en aquest col·lectiu.

Vergés assegura que la situació a Lleida està «molt més controlada»

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha obert la porta a modificar alguna de les mesures que s'estan aplicant a Lleida pels brots de coronavirus. «Estem en una situació de tenir la situació molt més controlada i veiem que la tendència és a la baixa», ha dit a RAC1.

Tot i aquesta millora, ha alertat que la situació «continua sent complicada», ja que es manté la transmissió comunitària i que la situació als hospitals és «greu». «En cap cas estem parlant que ja s'ha acabat tot», ha manifestat.

La consellera ha defensat que les mesures aplicades al Segrià «han funcionat», tot i que ha reconegut que poden ser «difícils de comprendre per part de tots». Ha afegit però que cal entendre que tot el que s'ha fet té per objectiu evitar situacions pitjors, ja que si pot durar uns dies és millor que no «moltes més setmanes».

La consellera ha detallat que ara hi ha «la meitat de positius que són asimptomàtics» i ha afirmat que això demostra que s'està detectant «pràcticament a tothom». S'ha mostrat també satisfeta d'haver «canviat la tendència». Tot i això, ha afirmat que la de Lleida és la situació assistencial que més preocupa arreu del territori.